ВидеоПравославље

Вероучитељ из Ниша покушао ВЕРОНАУКУ да приближи деци на посебан начин (ВИДЕО)

У жељи да широј публици, на један савремен начин, приближи основне православља, вероучитељ ОШ “Бубањски хероји“ из Ниша, ђакон Дејан Јовановић, дошао је на идеју да направи низ кратких образовних филмова.

Приредио, Ђорђе Бојанић

У шта верује један православни хришћанин?

Један од образовних филмова бави се темом Бог је Света Тројица. У њему, на један савремен начин, презентују се публици неке основе вере и релације у Богу. Треба напоменути да је ово само покушај да се, на неки начин, приближи савременом човеку православно откривење Бога, напомиње ђакон Дејан Јовановић.

У образовном филму Првородни грех и Христово дело спасења света, говори се о последицама прекида заједнице са Богом од стране првих људи Адама и Еве. Такође, на један занимљив начин, сликовито, објашњено је Христово дело спасења света и човека. Укратко у шта верује један православни хришћанин, додаје ђакон Дејан Јовановић.

Док образовни филм Циљ стварања света и човека упућује гледаоца у смисао стварања света и човека, открива разлог постојања човека и да је човек створен за обожење по дару Божијем, по благодати. Нешто слично светитељима које ми знамо. На пример, свети Василије Острошки чудотворац, живео је на земљи пре неколико векова. Ипак, он и данас чини многобројна чуда из заједнице са Богом. Дакле, превазишао је смртност створене природе и учествује у вечном Божијем животу, објашњава ђакон Дејан Јовановић.

Вероучитељ из Ниша покушао ВЕРОНАУКУ да приближи деци на посебан начин (ВИДЕО)Иначе, ови образовни филмови су настали у време пандемије корона вируса. Иако под полицијским часом и забраном кретања, човек је слободно биће које може да нађе начин да ствара нешто душекорисно за читав свет. У ишчекивању прославе празника Цвети, као и најрадоснијег празника Христовог Васкрсења, желим вам да у миру и радости прославите предстојеће празнике.

Приредио, Ђорђе Бојанић

СРПСКА ИСТОРИЈА

Back to top button