Ђорђе БојанићНовости – ДешавањаСрби и Руси

ПРЕЗЕНАТЦИЈА НА РУСКОМ И СРПСКОМ ЈЕЗИКУ КЊИГЕ “РУСКО-СРПСКИ БРАТСКИ ОДНОСИ” ЂОРЂА БОЈАНИЋА И ЗОРИЦЕ ПЕЛЕШ У РУСКОМ ДОМУ У ЧАСТ ДАНА ПОБЕДЕ

У Руском дому ће у част Дана победе, 11. маја 2017. у 18 часова, бити представљена  књига “Српско- руски братски односи” Ђорђа Бојанића и Зорице  Пелеш на руском  и српском  језику.
Књигу ће на руском језику презентовати Олег Фомченков Бровко, заменик атамана козачке дружине “Царевић Алексеј”, из града Кисловодска са Кавказа, који је један од њених преводилаца на руски језик.
О књизи ће на српском језику говорити:
Проф.др Андреј Тарасјев, председник Друштва за очување спомена на Русе у Србији, Примаријус др Александар Недок, наш најстарији историчар медицине и Зорица Пелеш, један од аутора књиге, која ће прочитати и поруку професора историје Ђорђа Бојанића (због обавеза неће моћи да присуствује) руским и српским пријатељима.

ПРЕЗЕНАТЦИЈА НА РУСКОМ И СРПСКОМ ЈЕЗИКУ КЊИГЕ "РУСКО-СРПСКИ БРАТСКИ ОДНОСИ" ЂОРЂА БОЈАНИЋА И ЗОРИЦЕ ПЕЛЕШ У РУСКОМ ДОМУ У ЧАСТ ДАНА ПОБЕДЕ

Ово изузетно вече улепшаће својим учешћем појац Љуба Манасијевић, чија песма “Са Косова зора свиће” је омиљена широм братске Русије, а козаци са Кавказа, из козачке дружине “Царевић Алексеј”, су је певали прошле године приликом братимљења са  српском браћом  у Кисловодску.

Вече ће улепшати и стихови Сегеја Јесењина, које ће на руском и српском језику говорити др Драгана Ратковић, виши научни сарадник Института за  српски језик САНУ, као и Певачко друштво “Предзорје.”
Приредила Зорица Пелеш
Back to top button