Комунизам

Душан Буковић: ИЗВЕСНИ ПАСУСИ О ВЕЛИКОХРВАТСКОМ ДИКТАТОРУ-ХЕГЕМОНИСТИ ЈОСИПУ БРОЗУ “ТИТУ”

Великохрватски диктатор-хегемониста Јосип Броз “Тито” био папин почасни каноник
Београдски лист, „Борба“, од 30. јуна 1971. године донео је честитку папи Павлу Шестом , коју је упитио пилигрински фратар, поклоник св. Госпе Фатимске, Малешки витез и његов ПОЧАСНИ КАНОНИК Јосип Броз “Тито”, где стоји:

“Честитка председника Тита папи Павлу

Председник Републике Јосип Броз Тито упутио је папи Павлу VI следећи телеграм:
‘Годишњица крнуисања Ваше Светости пружа ми пријатну прилику да Вам упутим искрене честитке са жељама за дуг живот, добро здравље и сталан успјех Ваших племенитих настојања у корист правде, напретка човечанства и очувања мира у свијету’…“ (Види: Честитка председника Тита папи Павлу…, „БОРБА“, Београд, 30. јун 1971).

Полазећи од чињенице да је у швајцарском листу, „Tages anziger“, који стоји под утицајем швајцарске масонске ложе “АЛПИНА”, објављена фотографија великохрватског диктатора-хегемонисте у униформи Малтешког витеза… (Види: „Tages anziger“, Zürich, Швајцарска од 30. марта 1971). Такође, у хрватском листу, “Даница” и на порталу “Хрватског фокуса”, објављени су пасуси о “Титу”, где дословно, стоји:

“Већ је био у припреми ‘Протокол о сурадњи Београда и Ватикана“, који је и потписан наредне године, 1966. Но, то је био тек почетак ‘уређења односа Ватикан – Југославија’. У ожујку 1971. Тито је позван у посјет папи Павлу VI. који му је додијелио повељу ‘Почасног каноника Завода св. Јеронима’. Емиграција је била запрепаштена, више свећеници него ли обични вјерници. У ‘Хрватској Држави’ Бранка Јелића сам дао објавити у броју од 8. 12. 1970. чланак под насловом: „Хоће ли кардинал Степинац бити избачен из Катедрале“, уз цитате оштрих протимби пок. кардинала било каквој сурадњи с комунистичким режимом (Види: Мирко Видовић, »Хрватски фокус«, 26. 11. 2010 – пасус о Титу и папи Павлу VI; Тито био папин почасни каноник, http://скк.срб/2017/03/10/tito-kanonik/…).

У овом контексту указао бих на пасус из мог чланка о Крунославу Драгановићу, Брозовом и Павелићевом емисару у Ватикану, где између осталог, стоји:

“Драгановић је у свемоћном Ватикану учинио велику услугу Јосипу Брозу Титу, реакционарном лакеју западно-европских и америчких обавештајних сервиса, који је крунисан у току 1971. године са титулом “ПОЧАСНОГ КАНОНИКА” – цркве св. Јеронима у Риму. Папа је Брозу доделио и привилегије, које је имао и аустријски Цар над Хрватима…” (Види: Католичка црква у Југославији, Хрватски тједник “Даница”, од 29 рујна/септембра 1971, Chicago, Illinois; Исто: Анте Јерић, “Свића”, број 135, Dalmatian publishing company, New York, 1971; Тито био папин почасни каноник, http://скк.срб/2017/03/10/tito-kanonik/…). ).

Душан Буковић

Преузето ВИДОВДАН

 

Back to top button