Срби Хрватске

БОКАН: ХРВАТИ ТРАЖЕ ОД СРБА ДА СЕ “СУОЧЕ СА ПРОШЛОШЋУ” И ДА “РАСКРСТЕ СА СВОЈИМ ИСТОРИЈСКИМ ГРЕШКАМА”

Од када је Хрватска почела да председава Европском Унијом, она је одмах на тапет ставила своје омрзнуте комшије – све нас – и од Србије кренула да тражи и длаку у јајету, опраштајући, притом, себи све у Другом светском рату почињене злочине, као и етнички погром над Србима током августа 1995. године.

Хрватска сада допушта и сугерише ”овакву” или ”онакву” судбину ”отварања нових поглавља” приступу Еу за онај део српске политичке елите која се још увек бави том одавно анахроном и по нас мање-више бесмисленом темом (сем, наравно, реторички, из строго дипломатских и државно-стратешких разлога).

Они, тако, траже од нас да сместа испунимо безброј њихових строгих захтева и, успут, пристанемо на улогу ”кривца за све” што се дешавало на Балкану од 1918. године до данас.

”Отворено решавање свих питања”, наше међусобно ”истинско помирење”, ”поштовање људских права и основних слобода”, ”регионалну сарадњу”… они сад траже од Србије. Све то ”уз пуно испуњење и поштовање” наведених захтева и новоуспостављених критеријума, како пишу.

Наравно, на хрватски начин и без трунке некакве самокритике и макар покушаја суочавања са својим (не)делима фактографски доказане и недвосмислене историјске кривице за све оне силне ”логоре смрти” у хрватској независној држави (самосталној у свом језивом науму извршења правог геноцида над Србима и, уз то, окрутног масакра над свим похватаним Јеврејима и Ромима), а без икаквих немачких притисака (што их разликује од осталих држава сличног типа)…

Поново убијају већ једном убијене, безгробне, неопојане мушкарце, жене и дечицу – збрисане са лица земље само зато јер су били, рођењем, Срби.

Готово је невероватан овакав редослед догађаја и ко зна који по реду европски ”превид” нељудских, масовних злочина почињених од стране службеника, сарадника и џелата хрватске нацистичке државе над незаштићеним српским цивилним становништвом.

Европска Унија тако и сада жртвује истину, правду и онолике планине мртвих Срба (уз побијене Јевреје и Роме), које олако опрашта нељудским, садистичким злочинцима овог оживљеног пакла у виду Павелићеве НДХ (за коју Фрањо Туђман без околишања пише да ”није била само пука квислишка творба и фашистички злочин, већ и израз повјесних тежњи хрватског народа”).

И све то тако може да се брбља и лаже, лицемерно и са демонским цинизмом, којим некажњени (хрватско-усташки) злочинци бестидно оптужују своје поклане и побијене (српске) жртве у чудовишној антиутопији званој ”Европска Унија”.

Поново убијају већ једном убијене, безгробне, неопојане мушкарце, жене и дечицу – збрисане са лица земље само зато јер су били, рођењем, Срби.

Моћна Немачка по ко зна који пут спашава своје псећи верне савезнике из ”оних времена” и даје им прилику да арбитрирају потомцима оних којима су (у време НДХ) већ урадили све лоше и грозно што се може замислити и учинити.

На хоризонту, са Истока почиње да неумољиво блиста зора новог почетка за све. За читав свет.

У специфичном политичком, садомазохистичком ритуалу, немачка елита истовремено трпи полувековне америчке наредбе и условљавања и малтертира, ниподаштава и уништава њихове и хрватске некадашње противнике из времена Хитлеровог Рајха и Павелићеве вампирске ”државе” (устројене као џиновски конц-логор за све Србе, Српкиње и Српчад, без обзира на њихов пол и годиште).

То је садашње стање ствари. Срећом, само привремено и већ увелико уздрмано.

На хоризонту, са Истока почиње да неумољиво блиста зора новог почетка за све.

За читав свет.

И то ће одредити коначну судбину свих ових глобалних експеримената, а и праведно решити наш и хрватски ”спор” (ако се тако може назвати све оно стравично што се у међувремено нагомилало и наталожило између нас и њих).

Неће моћи овако заувек.


Извор: Фејсбук страница Драгослав Бокан – април 04, 2020.

Back to top button