Ђорђе Бојанић

Бојанић: Сајт „Српска историја“ прерастао у прави бастион

Сајт Српска историја је покренут ради чувања сећања на значајне, драматичне, занимљиве историјске догађаје, судбине људи и народа… у покушају да скинемо прашину са историјских чињеница

Сајт „Српска историја“ прерастао је у прави бастион, ризницу историјског знања, што говори велика посећеност. Више од 15.000 улаза дневно са различитих IP адреса бележи овај историјски сајт.

Сајт Српска историја можете пратити и преко ФБ странице сајта Сајт Посвећен Српској Историји и преко твитера Српска историја

Историја Србије преплетена је митовима и заблудама, док су чињенице често занемарене, то је и задатак и циљ овог сајта.
„На томе радимо неуморно, свакодневно, на разоткривању и подсећању на историјске заблуде, лажи, неистине и полуистине… и наравно чињенице. Храброст, јунаштво, велике победе, али и грешке наших краљева, деспота, кнежева, царева и војсковођа никада се не смеју заборавити, али зато њиховим успесима српски народ се увек мора поносити и дичити, а на грешкама учити.“ каже историчар Ђорђе Бојанић чије текстове можете пронаћи на овом сајту.

Српски владари су сваки на свој начин више или мање позитивно обележили своје време. Дучић је све рекао у једној реченици: „Верујем у Бога и српство“!

„То је и моја водиља, то ми и даје енергију да свакодневно радим на сајту“ додаје Бојанић.

Чувајмо Светосавље, јер ако заборавимо своју прошлост нестаћемо као народ, на то нас обавезују наши свети преци: … Оштривојевићи, Властимировићи, Војисављевићи, Вукановићи, Свети Сава и сви Немањићи, свети Лазаревићи, Бранковићи, Kарађорђевићи, Обреновићи и Плава гробница, као и свети Јасеновачки и Братуначки мученици, мучки побијена деца са Kозаре… , мученици са Kошара и Паштрика, мала Милица… и сви Српски мученици (јунаци) који пострадаше од Kосова до данашњих дана , бранећи крст часни и слободу златну.

Чувајмо православље љубимо српство!

Сајт није под финансијским, политичким и идеолошким утицајем ни једне политичке опције или организације. Сајт није профитабилан, заснива се на добровољном раду.

Рекламирање у виду плаката на сајту СРПСКА ИСТОРИЈА нема ценовник. Рекламе које се виде су пријатељи сајта СРПСКА ИСТОРИЈА.

НАПОМЕНА: Сви наводи изнесени у преузетим текстовима, као и у ауторским текстовима и колумнама  су лични став аутора и не морају одражавати ставове редакције портала.

Неки чланци (текстови и фотографије) на овом порталу преузети су  са других сајтова и портала  уз наведене изворе и линкове. Уколико садрже нетачне наводе, вређају неког, или крше нечија ауторска права – молимо Вас да нас о томе обавестите ради уклањања спорног садржаја.  Контактирајте нас: srpskaistorija.com@gmail.com

Бојанић: Сајт „Српска историја“ прерастао у прави бастион

Ђорђе Бојанић, Главни уредник сајта Српска историја.

Back to top button