ВидеоЗанимљивости

ВРЛО ЗАНИМЉИВА ПРИЧА О АЛБЕРТУ И ЛЕПТИРУ

Оливера Будимир и Зорица Пелеш испричале су свој доживљај познанства са Албертом. Алберт је био један од ликова у роману Увир на извору, Оливере Будимир. Послушајте ову лепу и емотивну причу...

БЕСКРАЈНО ХВАЛА ПРЕДИВНОЈ ОЛИВЕРИ БУДИМИР ШТО ЈЕ СРБСКОМ РОДУ, СВОЈОМ ПОТРЕСНОМ КЊИГОМ “УВИР НА ИЗВИРУ”, О РАТУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈУ 1999.ГОДИНЕ, ОСТАВИЛА ВЕЛИЧАНСТВЕН СПОМЕНИК СЕЋАЊА НА ГОРОСТАСНОГ РУСКОГ ДИВА АЛБЕРТА АНДИЕВА, КОГА СМО ВОЛЕЛЕ КАО НАЈРОЂЕНИЈЕГ БРАТА И ЗА КОЈИМ, ЗАЈЕДНО СА НАМА, ДАНАС ТУГУЈЕ СВАКА СРБСКА ДУША, КОЈА ГА ЈЕ ПОЗНАВАЛА, КАО И СВАКА СРБСКА ДУША КОЈА НИЈЕ ИМАЛА ТУ НЕСВАКИДАШЊУРАДОСТ И СРЕЋУ, КАО НАС ДВЕ И АКД,ПРОФ.ДР РАДМИА ТОНКОВИЋ, ДА ГА ИМА ЗА ПРИЈАТЕЉА.
Хвала много и проф.Ђорђу Бојанићу из Ниша, што је прихватио мој предлог, да у своју књигу “СТРАДАЊА И ЖРТВЕ СРПСКОГ НАРОДУ У 20.ВЕКУ” ( за коју је сјајну рецензију написала акд.проф.др Радмила Тонковић, а ја предговор), стави део Албертове приче из књиге Оливере Будимир “УВИР НА ИЗВИРУ”.
МНОГО ХВАЛА И ИЗУЗЕТНО ДУШЕВНОМ, ВЕЛИКОМ СРБИНУ, ДР НЕНАДУ ЧКОЊЕВИЋУ, ШТО ЈЕ ОВДЕ ЗАБЕЛЕЖИО ОЛИВЕРИНА И МОЈА СЕЋАЊА НА НАШЕГ ВЕЛИЧАНСТВЕНОГ РУКОГ БРАТА АЛБЕРТА АНДИЕВА, СА КОЈИМ САМ СВАКОДНЕВНО У МИСЛИМА.
Back to top button