Срби Црне ГореВидео

Водич за школу у доба окупације: Како сачувати децу од црногорске квазипросвете (ВИДЕО)

Родитељи српске националности који ће овог септембра послати дјецу у црногорске школе имају једну бригу више од осталих – како се одупријети упорној асимилацији, утапању у нове „црногорске тековине“, који се ревносно спроводе путем система образовања? Пред нову школску годину која собом носи издатке који су за велику већину грађана Црне Горе практично мисаона именица, Србима за вратом дахће пронацистичка ала „црногорског“ режима и њена антисрпска политика.

Портал ИН4С наводи у видео-прилогу неколико конкретних предлога којима се донекле може ублажити индоктринација дјеце у раном, али и у каснијим школским узрастима. 

Како се односити према хералдичким обиљежјима, химни, језику и култури… Како помоћи дјеци да поднесу притиске асимилације у савременом информатичком свијету и школском окружењу… Како развијати антифашистички и слободарски дух – неке су од тема којих смо се дотакли.

Једино уз константан, предан и поштен родитељски рад наша дјеца успјеће да сачувају слободоумље у систему који је усмјерен против њих. Чувајмо своју дјецу. Нека је благословен почетак нове школске године!

Преузето ИН4С

Back to top button