Занимљивости

Вечерас у 23.30ч, конференција младих из дијаспоре и Србије: „Јасеновац и наша култура сећања“ (линк)

Молимо вас да се укључите на нашу виртуелну конференцију данас, састављену од трибине невероватно храбрих младих људи, као што одајемо почаст нашим прецима.

На овој конференцији имаћемо прилику да се упознамо са размишљањима младих људи у дијаспори о геноциду учињеном над Србима од стране хрватских усташа.

СРБИ, НАШИ ДРАГИ, МОЛИМ ВАС ДА СЕ УКЉУЧИТЕ НОЋАС У ОВУ ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈУ, КОЈУ ОРГАНИЗУЈЕ “ТЕСЛИН НАРОД”. ПОСЛУШАЈМО СВИ ЗАЈЕДНО ШТА НАМ ПОРУЧУЈУ НАШИ МЛАДИ СРБИ ИЗ ДИЈАСПОРЕ КОЈИ СЕ, НА ЧЕЛУ СА ДИВНОМ ЈУЛИЈАНОМ ПАНДУРЕВИЋ ИЗ КАНАДЕ, ВЕЋ МЕСЕЦИМА БОРЕ ЗА ИСТИНУ О “ДАРИ ИЗ ЈАСЕНОВЦА” И ЗА ИСТИНУ О СТРАДАЊУ СВИХ СРБА ОД УСТАША У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ НА СВИМ ДРУГИМ СТРАТИШТИМА. НЕКА ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА СВИМ СТРАДАЛИМ СРБИМА ОД РУКЕ УСТАШКИХ КРВНИКА, каже, публициста Зорица Пелеш.

Јулиана Пандуревић, рођена у Торонту, Онтарио, пореклом из Сарајева и Вршца. Завршила је преводилачки факултет, тренутно студира новинарство. Ради као директор за омладину и односе са дијаспором за Теслин народ/Теслину научну фондацију (ТНФ). Њен сан је да подели са светом невероватну и храбру причу о Србима. Многи чланови њене породице убијени су у НДХ.

ЗАПРАТИТЕ КОНФЕРЕНЦИЈУ НА НАШЕМ ЈУТЈУБ КАНАЛУ (вечерас око 23:30ч):

https://www.youtube.com/watch?v=J4Emw5vPQjU

 

Приредила Српска историја

Back to top button