Ђорђе БојанићВидео

Ученици филмом позивају грађане да истакну српске заставе на прозоре 15. септембра (видео)

Ученици ОШ ,,Бубањски хероји" из Ниша приредили су документарни филм о Дану српског јединства, слободе и националне заставе

Наш циљ ових активности, амбијенталне наставе и филма је пре свега оснаживање јединства између српског народа у Србији, али и јачање култа националне заставе и родољубља, и да мотивишемо све наше ученике, родитеље и грађане где год они живели. Волимо и поштујмо нашу заставу и не дозволимо да нас икад више поделе и разједине, јер један смо народ. Хвала Богу да је дошло време националног препорода, да је Држава Србија покренула кампању поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе којима се народ позива да 15. септембра, поводом празника, истакне Српске заставе на прозоре и поздрави заставу, наглашава Ђорђе Бојанић.

Ми Срби само јединством и саборношћу можемо сачувати своју историју, културу, традицију и веру.

Застава, јединство, национални понос и саборност нашим прецима била је и већа и важнија и преча од живота, јер их је опомињала да слобода Србије нема цену, ни алтернативу.

Филм је преведен и на руски језик, и гледаће га ученици школе бр.11 из града Шује (Руска Федерација), кроз међународну сарадњу између ове две братске школе.

Школа из Шује кроз тематску недељу приказаће својим ученицима наш филм и тако ће упознати ученике са нашом Српском заставом. Драго ми је да на овај начин и кроз овај допринос руски ђаци имају прилику да сазнају и уче о нашој српској историји, традицији, вери и обичајима. Иза нас је преко двадесет тематских документарних филмова кроз корелацију предмета историја, веронаука, музичка култура и српски језик, наглашава Ђорђе Бојанић.

Ученици ОШ ,,Бубањски хероји” као у протекле две године 15. септембра кренуће из школе, са Српским заставама и уз мелодију родољубивих песама у марш до локалитета ,,Бубањ”.

Прошле године су ученици ОШ ,,Бубањски хероји“ из Ниша, СПОТОМ обележили Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Приредио: Ђорђе Бојанић, проф. историје у ОШ ,,Бубањски хероји”

 

Back to top button