Ђорђе Бојанић

У Нишу обележена годишњица НАТО агресије без сагласности УН (видео)

Припадници Војске Србије данас су у Нишу положили венце, поводом обележавања годишњице почетка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију 1999. године.

У касарни „Мија Станимировић”, комемомаритивном скупу, служењу парастоса и полагању венаца присуствовали су припадници Копнене војске, Ратног ваздухопловсктва и ПВО, представници локалне власти, породице погинулих и удружења.

Испред споменика жртвама НАТО агресије венце су положили представници Града Ниша, Војске Србије и Полицијске управе у Нишу, представници удружења и грађани.

Март 24. обележава се у целој Републици Србији, као датум почетка НАТО агресије без сагласности и дозволе УН на Савезну Републику Југославију. Тог дана је НАТО алијанса започела операцију „Милосрдни анђео” у којој је НАТО авијација извела преко 38,000 летова, а гађани су разни војни и цивилни циљеви, болнице, мостови, страдали су не само припадници оружаних снага, већ и многобројни цивили и деца. Иако су различите јавне личности често избегавале да користе израз НАТО агресија, већ се само користила агресија или бомбардовање, има и оних који су то чинили доследно, од завршетка НАТО агресије, до данас.

Хвала држави Србији што обележавамо овај дан.

У Нишу обележена годишњица НАТО агресије без сагласности УН (видео)

У Нишу обележена годишњица НАТО агресије без сагласности УН (видео) У Нишу обележена годишњица НАТО агресије без сагласности УН (видео) У Нишу обележена годишњица НАТО агресије без сагласности УН (видео)

Приредила: Српска историја

Back to top button