33 Анђела

СВЕТСКА  ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА ,,33 АНЂЕЛА” У НИШУ 18. октобра 2023. У БИОСКОПУ ВИЛИН ГРАД

Премијери ће присуствовати потомци као и гости из Норвешке, Израела, Швајцарске. Планиран је и панел у Нишу на коме ће своје излагање имати угледни професори из иностранства као и историчари из Србије.

Филм ,,33 Анђела” приказује страдање више од двестотине малолетне српске деце током Другог светског рата у нацистичким логорима у Норвешкој.

Из логора смрти Јасеновац, Сисак, Стара Градишка и Старо Сајмиште, ове невино изгубљене душе су послате на робовски рад у Норвешку.

Филм дубоко сведочи о њиховим патњама и неправди која им је нанета, док истовремено пружа глас сведока и потомака који настоје сачувати сећање и истину о овој трагичној епизоди.

,,33 Анђела” је снажна прича о страдању деце и њиховом наслеђу, која нас подсећа на важност чувања сећања и поштовања живота.

У филму ће гледаоци видети сведочења логораша који су преживели логоре смрти у НДХ као и потомке страдали деце у нацистичким логорима за време Другог светског рата у Норвешкој.

Бранко Димовић Димески аутор и продуцент филма истиче да је реализацију филма подржао велики број потомака којима је истина о страдању њихових ближњих важна и да су неки после осамдесет година сазнали истину.

Филм су подржали и институције и појединци из Норвешке, Израела, Швајцарске, Републике Српске и Србије.

Филм ,,33 Анђела”:

Аутор и продуцент: Бранко Димовић Димески

Редитељ: Горан Вукчевић

Директор фотографије: Дејан Тршић

Ко-сценаристи: Милка Кајганић и Бранко Димовић Димески

Стручни сарадници: др Јоханес Солберг, Јелена Стојковић, Ђорђе Бојанић-историчар, Бранислав Гајић и Александар Динчић-историчар

Музика: Стелла Тхоресен, Андреј Стојановић, Никола Митић

Погледајте трејлер

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА ,,33 АНЂЕЛА” У НИШУ 18. октобра 2023. У БИОСКОПУ ВИЛИН ГРАД, са почетком у 18ч.

СВЕТСКА  ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА ,,33 АНЂЕЛА" У НИШУ 18. октобра 2023. У БИОСКОПУ ВИЛИН ГРАД

Приредила: Српска историја

Back to top button