Занимљивости

Србија и Српска заједно обележавају и Дан сећања на жртве Јасеновца

Он је нагласио да је Јасеновац обиљежје највећег концентрисаног страдања и подсјетио да је више од 500.000 Срба убијено на простору тог логора.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да ће Срби наставити да говоре истину о злочинима почињеним над српским народом и да ће Србија и Српска, баш као што су вечерас заједнички обиљежили Дан сјећања на страдале у НАТО агресији, обиљежити и 22. април – Дан сјећања на жртве логора Јасеновац.

– Обиљежићемо заједно. Велико достигнуће ове генерације политичара Српске и Србије јесте да заједно обиљежавамо све важне датуме и то ћемо наставити. Нажалост, највише је ових страдалничких из наше историје и на простору Републике Српске, и на простору Србије, и на неким другим просторима – рекао је Додик.

Он је нагласио да је Јасеновац обиљежје највећег концентрисаног страдања и подсјетио да је више од 500.000 Срба убијено на простору тог логора.

– Свакако ћемо заједно обиљежити и тај датум. Да ли ће то бити на два мјеста /као претходне године/ видјећемо. У сваком случају заједно – рекао је Додик.

Додик се претходно обратио на комеморативном обиљежавању Дана сјећања на страдале у НАТО агресији на СРЈ Југославију 1999. године, поручивши да Срби имају право на своју будућност и мирну уједињену српску нацију на овим просторима која може да допринесе савременим цивилизацијским токовима.

Преузето РТРС

Back to top button