Ђорђе Бојанић

После Ниша, екипа се сели у Републику Српску, где следи наставак снимања филма ,,33 Анђела” (видео)

Снимање документарно играног  филма ,,33 анђела” филмска екипа реализоваће у Републици Српској крајем месеца ове године.  

Потресна  прича говори о страдању  српске деце  која су током Другог светског рата из логора ,,Јасеновац” и ,,Старо сајмиште” послата у логоре у Норвешку, од којих се велики број никада није вратило својим кућама.

Погледајте гостовање продуцента и директора филма ,,33 Анђела”, Бранка Димовића Димеског на РТРС

Филмска екипа којом руководи  Бранко Димовић Димески, који дуго живи у Норвешкој, а који је већ продуцирао и документарни филм ,,Логор смрти Карашјоку“ рекао је да је прича о страдању  српске деце  скрајнута после Другог светског  рата и да је право време да се одужимо нашим прецима и тиме отмемо од заборава страдање невине српске деце.

На позив потомака страдале деце снимићемо игране кадрове у Републици Српској као и изјаве потомака.

Такође у плану је да се одржи културни панел у Републици Српској на тему страдања српске деце у Норвешкој за време Другог светског рата.

Затим потомци и филмска екипа путују у Пољску и Норвешку где настављају снимање.

Филмска екипа у саставу: директор пројекта и продуцент, Бранко Димовић Димески, редитељ Горан Вукчевић, директор фотографије Дејан Тршић, сарадници на сценарију: Бранко Димовић Димески и Милка Кајганић,  наратор филозоф и теолог Јоханес Солберг, стручни консултанти: медији Јелена Стојковић, историчар Кнут Фловик Тхоресен, историчар Ђорђе Бојанић, историчар Александар Динчић.

Погледајте трејлер…

Приредила: Српска историја

Back to top button