Занимљивости

Патриотски покрет „Нема назад иза је Србија“: Уместо државе , после 23 године споменик подигао народ

Идејно решење за споменик дао је руски добровољац и председник Београдског одбора Покрета Алберт Андијев, који је преминуо прошле године од короне

У славу и част херојима, припадницима војске, полиције и руским добровољцима који су 1998 и 1999 погинули у борбама са НАТО пактом и шиптарским терористима, након 23 године , подигнут је споменик. 4. јула ове године открио га је ратни комадант 549. моторизоване бригаде генерал  Божидар Делић,  који данас , после Паштрика, Горожупа  и Јашикова,  своју борбу за Србију  наставља у Скупштини као председник новооснованог  патриотског покрета НЕМА НАЗАД – ИЗА ЈЕ СРБИЈА.

На споменику је исписано укупно 470 имена погинулих војника, бораца, добровољаца, док над спомеником доминира тенк Т-55, у којем је 11. августа 1998. погинуо командир Треће тенковске чете, капетан Жељко Мартиновић.

Патриотски покрет „Нема назад иза је Србија“: Уместо државе , после 23 године споменик подигао народ
FOTO RTS/screenshot

Идејно решење за споменик дао је руски добровољац и председник Београдског одбора Покрета Алберт Андијев, који је преминуо прошле године од короне.

Споменик је откривен 23 године од окончања НАТО агресије тек када су из личних извора прикупљена довољна сретства за његову изградњу.

Извор ИН4С

Back to top button