Занимљивости

ОШ ,,Бубањски хероји” из Ниша Дан школе обележила филмом (видео)

На данашњи дан 9. мај, хероји су извојевали победу у Другом светском рату. Немачка је капитулирала, а Европа ослобођена

Данас се присећамо  свих жртава страдалих током Другог светског рата, са посебним освртом на наше претке који су након заробљеништва у Логору ,,Црвени крст” били свирепо стрељани на Бубњу. И данас се на Бубњу  уздижу ка небу три песнице, симболишући храброст, постојаност, мир и слободу.

Са жељом да истрајемо у поштовању и очувању правих вредности, свим ученицима и запосленима честитамо Дан школе и желимо пуно успешних, вредних и радних година!

Поводом Дана школе наши ученици и наставници снимили су филм.
На овај начин обележавамо 49 година постојања.
ОШ ,,Бубањски хероји" из Ниша Дан школе обележила филмом (видео)
ОШ ,,Бубањски хероји" из Ниша Дан школе обележила филмом (видео),,Данас обележавамо скоро пола века постојања и рада наше школе ,,Бубањски хероји”.
На данашњи дан, 9. мај, Дан победе над окупатором у Другом светском рату, најпре се подсећамо предака чије име са поносом носи наша школа. Предака који су несебично дали своје животе зарад слободе свог народа, подсећамо се бубањских хероја. Високо уздигнуте ка небу, три песнице, на Спомен-обележју Бубањ, као стожер историје подсећају нас на храброст, одважност, понос и наду коју су наши преци носили у срцу и њоме победили.
Имајући на уму њихове људске вредности ми се из дана у дан трудимо да испунимо своју мисију образовања и васпитања младих генерација. Трудом и залагањем запослених и ученика наше школе утврђујемо пут знања, мишљења, упорности и стваралаштва. Кроз вишедеценијско постојање остварујемо успехе у разним областима, учествујемо у пројектима, трудимо се да обезбедимо савремена наставна средства за рад.
Ове године, када одговорност, људскост и заједништво треба да победе у борби за живот Дан школе обележавамо пригодним филмом који су припремили ученици и наставници наше школе. Са жељом за добро здравље и да свака наредна година буде успешнија него претходна  свим ученицима и запосленима честитам Дан школе”, говори директор школе, Верица Раденковић.
Поводом обележавања Дана школе, 9. маја, дана када славимо мир и слободу, директорка школе Верица Раденковић је са председником Градске општине Палилула, Братиславом Вучковићем, одала почаст палим жртвама и положила венце у Спомен-парку Бубањ. Полагању венаца присуствовао је и део колектива школе, преноси Ђорђе Бојанић.

Приредио Ђорђе Бојанић, главни уредник сајта Српска историја

Back to top button