Ђорђе Бојанић

ОБАВЕШТЕЊЕ о даљем раду сајта Српска историја

Сајт Српска историја у наредном периоду неће више преносити текстове са других портала и сајтова као и дешавања, извештавања, догађеје и манифестације везане за српску историју.

Као уредник, фокусираћу се само на моје ауторске текстове, који ће бити усмерени на теме из Српске историје… и на тај начин сачувати ову ризницу историјских текстова са различитим темама из Српске историје.

Велики су трошкови одржавања сајта и целокупне организације (више од деценије рада)… ту је и огроман труд, залагање, рад и одрицање… као и залагање и рад на филмовима од националног значаја: ,,Стадање Срба у Карашјоку”, ,,33 Анђела”, ,,Три Сићевачке иконе”, ,,Филм о деда Ђорђу”, ,,Стазама Светог Василија Острошког”, целокупан рад на овим филмовима је био на добровољној бази, без икакве зараде и апанажа… и драго ми је што сам био део тих сјајних пројеката од националног значаја, и дао свој допринос.

Иза свега што сам до сада урадио по националном питању, исто бих урадио поново и тиме се поносим… јер знам колики труд, рад и залагање сам у све то уложио.

Доста је било од мене као главног уредника на том нивоу.

Али, никада нећу престати са текстовима и опаскама, то је мој Крст који носим.

Све сараднике и уреднике сам обавестио о одлуци и они знају разлог.

То је моја одлука… искрено није било лако донети овако радикалну одлуку.

Покушаћу да задржим све текстове на сајту, преко 3000… знам да је то права Српска историјска ризница и сајт морам због тога да задржим… јер је јединствен.

*Свакако, велико хвала људима који су помогли да књиге Српска историјиа и Страдања и жртве Српског народа у 20.веку (Паклени век по Србе) угледају светлост дана… ти тиражи су и делимично помогли да се сајт Српска историја одржи. Велики број књига је због тих донатора и поклоњен.

Драго ми је што књигу Страдања и жртве Српског народа у 20.веку поклањам већ задњих пар годинама ученицима моје школе, свим одличним ђацима када заврше осми разред, на Видивдан. А ту традицију бих воле да наставим и даље.

Зато, хвала добрим људима.

*Сајт није био нити ће бити под финансијским, политичким и идеолошким утицајем ни једне политичке опције или организације или појединаца. Сајт није профитабилан, заснива се на добровољном раду… рад из љубави према Српској историји и отаџбини.

Хвала свима на разумевању!

Ђорђе Бојанић, главни уредник сајта srpskaistorija.com

Back to top button