Ђорђе БојанићВидео

Нишлије дођите на отварање прве крипте посвећене новим Косовским јунацима (видео)

У недељу 24. марта у Храму Светог Василија Острошког у Нишу са почетком у 13:30ч. биће отворена прва крипта посвећена новим Косовским јунацима на коју се чекало 25 година.

Данас 24. марта у 13ч код Стоп-шоп (Спој бул. Медијана и бул. Цара Константина), да се окупимо заједно са борцима на почетку бул. Медијана код Стоп шопа. У 13.10 ч. све борачке организације на челу са ратним командантима 3. армије и Приштинског корпуса крећу пешице ка храму Св. Василија Острошког (у то време булевар ће бити затворен за саобраћај). Испред Храма стижемо у 13.30 ч.

Церемонија почиње у 13.30 и завршава се у 15.30 часова.

Дођите да нас буде што више.

У Храму, на мермерним плочама које можете видети у видео прилогу, уклесано је 1.139 имена припадника Војске Југославије, полиције и безбедносних снага, који су изгубили живот бранећи своју отаџбину Косово и Метохију од стране терориста и Нато агресора.

На церемонији отварања крипте новим Косовским јунацима присуствоваће и државни врх на челу са Милошем Вучевићем, Николом Селаковићем и Братиславом Гашићем.

Погледајте како изгледа крипта коју је фрескоосликао наш руски брат из Сибира.

 

Пре 25 године на мирну европску државу сручиле су се злочиначке НАТО бомбе. Агресија НАТО-а против Југославије у марту-јуну 1999. године оправдавана тобоже бригом о обесправљеном албанском становништву Косова и Метохије, трајала је 78 дана.

НАТО злочина морамо и данас да се сетимо… Битно је да тај злочиначки период никада не заборавимо и њега се сетимо и то исто пренесемо нашој деци.

Погледајте филм КОШАРЕ

Фото-видео: Ђорђе Бојанић

Приредио: Ђорђе Бојанић, уредник сајта Српска историја

Back to top button