Срби Црне Горе

Нико као он о Српству, Русији и цркви: Ултраталентоване глупости лидера ДПС-а

Пише: Иван Милошевић

У тако мало ријечи саопштити толико неистина, па и глупости, и послије свега тога остати жив може само лидер ДПС-а. Када се наш врли предсједник дохвати етикетирања и кокетирања тада у Црној Гори све занијеми, јер шта на то рећи. Мислим да су се данас чак и црногорске планине мало смањиле, јер ни оне не могу да поднесу толико неистина о Српству, Српској цркви, Русији и Светом Сави. Рећи да се данас свијет савија под налетом руског империјализма, а да Црногорци не могу ни да кажу ко су и шта су, јер им то не да агресивни Свети Сава и да Српска црква осваја Балкан, је врхунац лицемерја и политичког далтонизма и чега све не. Ни радикални исламисти, прекаљени глобалисти и задрти црногорски сепаратисти и Дукљани, нијесу успјели да у неколико реченица све то наброје, као што је урадио лидер ДПС-а. Нормалан човјек не зна одакле да почне, па да одговори на све те етикете, а да остане у сфери пристојности и културног дијалога. 

Руски империјализам? Па чак и да га има, а ни ријечју након тога не поменути амерички ултраимперијализам који хара свијетом скоро пола вијека, само је доказ чији је слуга наш врли предсједник. Ултраимперијалисти са Запада су се препали од нарастујуће руске моћи, па покушавајући да спасу своје дубоке новчанике и да их још више напуне, дохватили су се крилатице о руском империјализму. А лидер ДПС-а, као њихов вјерни слуга, понавља њихове отрцане фразе. Мисли ваљда да се примакне ултраимперијалној каси и да од ње и њених кључара искамчи милионе за пропале ДПС пројекте у Црној Гори. Можда су и Руси на путу да успоставе своју империју (даће Бог!), али овај свијет толико се савио пред налетом ултраимперијалиста са Запада да је себе довео скоро пред самоуништењем. Ништа од тога не види или барем неће да каже наш врли предсједник, али се дочепао спасоносне фразе о руском империјализму и сије је гдје стигне. Нека му Бог и Руси опросте, јер не зна шта ради!

Великосрпски национализам? Наш предсједник треба да зна да је та кованица аустроугарскопг поријекла и да је била намијењена хабзуршким савезницима како би их мотивисала да учине све што могу како би спријечили да Срби на Балкану сторе своју државу. У томе су и поприлично успјели, јер се хабзуршка крилатица „великосрпство“ и данас користи на сваком кораку, па томе није одолео ни лидер ДПС-а. Па, шта то они хоће? Да ли им је жеља да Срби без ријечи дају своје територије на које се наше „братске“ комшије мераче скоро стотину година? Да ли хоће да се Срби извињавају на све четири стране и да опраштају свима онима који су их у посљедњих стотињак година клали, уништавали на сваком кораку и чак то радили систематски, као што је то било у Јасеновцу? Хоће ли они да траже од Срба да не смију да кажу да су Срби, како се не би други осјњетили угрожени од њиховог великосрпског национализма? Смију ли Срби да кажу да су Срби или је то већ кажњиво, јер значи спровођење тобожњегвелиокодржавног пројекта на штету осталих? Хрвати и Албанци су већ направили своје државе на вјековној српској територији и тражи ли то врли наш предсједник да Срби чак не смију то ни да кажу, а камоли да захтијевају да им се нешто од тога врати? Па и Црна Гора данас се простире на некадашњој српској територији, јер не заборавите шта је некада Црна Гора била и да су је чиниле четири нахије, а оно остало су већином била српска племена чије су вође вјековима сањале да се окупе под једним српским барјаком и једном српском круном. Кријете ли и ви ваше великодржавне пројекте на тај начин што прозивате тобожње великосрспке освајачке тежње? 

Оно о агресивном Светом Сави нећу коментарисати. Не због тога што немам шта рећи, већ због тога што поштујем жртву Светог Саве и његову духовну мисију, која ево траје већ један миленијум. Нијесам достојан да браним Сватог Саву, а шта ће да буде са овим што га напада нека Бог одлучи!

Преузето ИН4С

Back to top button