Новости – Дешавања

Медведев у Београду: Више од 5.000 полицајаца, осам локација и 45 минута „очи у очи“

Председник Србије Александар Вучић угостиће у суботу премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева. Обилази осам локација, чува га преко 5.000 полицајаца

Председник Србије Александар Вучић угостиће у суботу премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева. Обилази осам локација, чува га преко 5.000 полицајаца.

Медведев долази у једнодневну посету Србији, поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Према писању „Вечерњих новости“, осим више од 5.000 српских полицајаца и припадника тајних служби, руског премијера ће на оку држати и око 30 руских безбедњака.

Безбедност у граду ће бити подигнута на највиши ниво, а 5.000 полицајаца је неопходно, пошто је планирано да Медведев за 12 сати, колико би требало да проведе у Београду, посети чак осам локација, па ће свака деоница бити безбедносно сервисирана целог дана.

Прва станица руског премијера, након што његов авион слети на Аеродром „Никола Тесла“, где ће га дочекати председница Владе Ана Брнабић, биће војни аеродром „Пуковник пилот Миленко Павловић“. Ту ће заједно са председником Србије Александром Вучићем присуствовати приказу способности Војске Србије, а затим Медведева чека згуснут распоред.

Очекује се да руски премијер у разговорима са Вучићем потврди подршку Србији у погледу решавања проблема Косова и Метохије, а на дневном реду ће бити и неколико билатералних споразума.

По подне ће у Палати Србија српски председник и руски премијер разговарати „тет-а-тет“, а потом следи церемонија размене потписаних билатералних докумената, у присуству председника Вучића и премијера Руске Федерације. Планирана дужина разговора двојице лидера је 45 минута, пренеле су „Новости“.

Вучић и Медведев ће се затим обратити јавности.

Медведев ће посетити и Калемегдан, положити венац на споменик „Смрт фашизму, слобода народу“ и поздравити окупљене грађане.

Од 20 сати Медведев и његов домаћин Вучић присуствоваће у Сава центру свечаној академији поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Премијерка Србије Ана Брнабић састаће се са председником Владе Руске Федерације Дмитријем Медведевом, који сутра борави у једнодневној посети Србији, поводом 75. годишњице ослобођења Београда, а дочекаће га на Аеродрому „Никола Тесла“.

После приказа способности Војске Србије „Слобода 2019“ на Војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, где ће присуствовати Медведев, Брнабићева ће руског колегу свечано дочекати и испред Палате Србије.

Потом ће двоје премијера имати разговоре „тет-а-тет“, после чега ће се заједно упутити у центар Београда. Брнабићева и Медведев ће положити венце на Спомен-гробљу ослободиоцима Београда и на Споменик Црвеноармејцу.

Од 20 сати Дмитрије Медведев и његов домаћин Александар Вучић присуствоваће у Сава центру свечаној академији поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Преузето ИН4С

Back to top button