Срби Црне Горе

Маркуш: Постојећи државни симболи Црне Горе су дрско и неуко фалсификовање

Пише: Јован Маркуш

Да вас не би било ко обмањивао – овако су изгледали државни симболи за вријеме суверене државе Краљевине Црне Горе – Застава и грб из 1915. године.

Чињеница је да постојећи симболи нијесу утемељени у не само у традицији православног народа у Црној Гори, него представљају неуко и дрско фалсификовање симбола са којима су се наши преци поносили.

Код грба су бијелог орла из Књажевине и Краљевине Црне Горе једноставно офарбали у жуто, само да би се разликовао од сличног који постоји у грбу Србије.

Умјесто државне заставе из времена Књажевине и Краљевине Црне Горе усвојили су војну или ратну заставу из тог времена (гдје су исто орла офарбали у жуто), као да је ратно стање или као да је војна хунта на власти. И ово је урађено само да би се разликовала од државне тробојке Србије, која има исти распоред боја као и државна застава из времена књажевине и краљевине Црне Горе.

Парламентарна већина не може да промијени историјске чињеница за које постоје материјални докази. Они могу да нацртају Мики Мауса на застави и Паја Патка у грбу и да то усвоје тренутном парламентарном већином у Скупштини Црне Горе, али то не значи да су Мики Маус и Паја Патак били симболи у Књажевини и Краљевини Црној Гори.

Извор: Фејсбук – Јован Маркуш

Преузето ИН4С

Back to top button