ВидеоЗанимљивости

Исповест француског генерала: Распад Југославије и уништење Србије је Немачка освета Србима!

Треба напоменути да је комадање Југославије била операција која се дуго припремала у Немачкој. Овде се није радило само о предвиђању одласка председника Тита 1980. године, већ је такође било потребно припремити наредни период, експлоатишуц́и његов одлазак, дислоцирајући територије за које је Немачка сматрала да нису националне већ територије састављене од различитих етничких група и религија

Пензионисани француски генерал Пјер Мари Галоа током интервјуа сведочио је пред камерама о тајним састанцима са краја седамдесетих година на којима је Немачка изнела свој план о распарчавању СФРЈ и уништењу Србије.

Под вођством политичког врха Немачке, састанци су се одржавали у околини Минхена и на њима су присуствовали представници осталих великих сила попут Ватикана.

Наиме, генерал Галоа објашњава дуго постојећи план за уништавање Југославије и кажњавање Срба од стране Немачке због њихове анти-немачке улоге у Другом светском рату.

– Данас се састајемо током врло несрећне годишњице десет година од 1999. године, када су западне демократије, предвођене Немачком, Енглеском, САД-ом и Француском, бомбардирале државу Југославију, озбиљно кршец́и међународну правду, Повељу УН-а, Хелсиншки споразум и правила о граници неповредивост када су ушли у рат, без мандата Савета безбедности УН и консултација својих парламената – започео је своју исповест.

– Треба напоменути да је комадање Југославије била операција која се дуго припремала у Немачкој. Овде се није радило само о предвиђању одласка председника Тита 1980. године, већ је такође било потребно припремити наредни период, експлоатишуц́и његов одлазак, дислоцирајући територије за које је Немачка сматрала да нису националне већ територије састављене од различитих етничких група и религија – истиче генерал, а затим додаје:

– Наравно, Немачка је била веома нестрпљива да добије подршку за планирану територијалну сецесију. Догађа се да сам био индиректно укључен у ток тих разговора тако што сам често присуствовао састанцима Франца Јозефа Штрауса, немачког министра одбране, а касније и министра финансија, који су се редовно одржавали 1976. и 1977. године у Немачкој, на малој фарми у близини Минхена – рекао је Пјер.

Генерал се потом присетио колико су трајали ови састанци и ко је био присутан.

– Дискусије су обично трајале два или три дана и присуствовало им је десетак људи који су се бавили светским аферама. Ту је био британски представник Брајан Кружер, шпански представник, бивши министар Санчез Бела, представник Ватикана Пол Виолет, адвокат. Ја сам био француски представник. Читава два дана смо разговарали о свему и ничему – навео је он.

– По мом мишљењу, разлог због којег су Немци, иначе врло добри геополитичари, изразили посебну осетљивост у вези с тим питањем, био је следећи: Пре свега, жеља Немаца да се освети Србима који су се и у Првом и Другом светском рату борили на страни савезника, а против Немачке. Осим тога, 1941. године Срби, које је у почетку водио Михаиловић, а потом Тито, успели су да задрже бројне немачке дивизије, које су иначе биле веома драгоцене за Московски фронт, а потом и Лењинград – истиче генерал Галоа.

Савезници нациста морали су бити награђени државом и нацијом, те су у наредним годинама активно учестовали у креирању Албанске, Бошњачке и Хрватске нације које су парчањем Југославије добиле независне државе.

– Следећа немачка идеја била је да се награде Хрвати и Муслимани који су се придружили Немачкој и заузели одређене положаје у Француској током другог светског рата, дакле, да им се захвале јер су изабрали немачку страну. Данас размишљамо о томе с великом тугом, јер је Западни свет показао своју способност крајњих изопачења како би се прилагодио немачкој опсесији. Трећа немачка идеја била је да Хрватска и Словенија уђу у економску сферу ЕУ, којом је тада председавала Немачка. На тај начин би се отворила могућност за Немачку да прошири своје интересе на далматинску обалу и добије приступ Медитерану – рекао је Француз.

Он даље потврђује да је план био протеривање Срба са територије коју су вековима насељавали, као што је конкретно план за БиХ био да се њихова територија смањи са 64 одсто на мање од 40 одсто.

Постоји низ доказа о томе да је Немачка, потпомогнута (иронично) непријатељима из претходних светских ратова – прецизније Сједињеним Државама, Енглеском и Француском – поново одговорна за “врховни међународни злочин” покретања “агресорског рата” у срце Европе. Исповест пензионисаног генерала Галоа је само један у мору доказа који поткрепљују ове тврдње.

У пресуди Међународног војног суда у Нирнбергу, која је уследила након Другог светског рата, наводи се следеће:

– Рат је у основи зла ствар. Његове последице нису ограничене само на зараћене државе, већ утичу на цео свет. Стога, покретање рата или агресије није само међународни злочин; то је врховни међународни злочин који се разликује од осталих ратних злочина само по томе што у својој целини садржи нагомилано зло. Члан 39 Повеље Уједињених нација предвиђа да Савет безбедности УН треба утврдити постојање било ког акта агресије и “дати препоруке или одлучицти које ће мере бити предузете у складу са члановима 41 и 42, како би се одржао или обновио међународни мир и безбедност.

Међутим, овај закон, осим што је игнорисан и прекршен, представља јасан показатељ саучесништва Уједињених нација у агресији над једном земљом и народом.

– Једна од првих измишљених злочина било је силовање 48.000 жена. Амерички стручњаци за Балкан су касније променили ову цифру у 4.000 жена. Касније се претворило у 40, а ових 40 вероватно у 4 након истраге. Измишљотине су се настављале, од експлозије бомбе у улици Васе Мискина до масакра на пијаци Маркеле за који су криви Срби, иако су муслимани намерно циљали своје, како би оптужили Србе за овај злочин. Смишљен је и мит о томе како је српска војска напала Сарајево, спремајући се за скоро уништење које је било апсолутно неопходно како би се спречило да Срби окупирају и сруше Сарајево… Није било опсаде; то је била чиста лаж која још увек остаје од када је покренута.

Генерал се затим осврнуо на исцениране злочине на Косову и Метохији који су били окидач за бомбардовање.

– Потом је био Рачак, тврдећи да су Срби починили злочин, што опет није била истина, али је чудесно послужио као изговор за бомбардовање. Кренути у акцију и бомбардирати ову несрец́ну земљу, укључујуц́и њено цивилно становништво, и користити осиромашени уранијум не узимајући у обзир фаталне последице таквих операција, укратко, значи жртвовати народ – рекао је Галоа, а затим нагласио:

– Цела ова шема спроведена је у планираним фазама. Пре свега, крајње злостављање нације оптужене за злочине. Друго, уништавање економских ресурса како би се сломио дух отпора што се на крају и догодило. Треће, бомбардовање економског апарата земље, да би се касније тешко консолидовао. Четврто, обавите окупацију у пуном обиму како је предложено у Споразуму из Рамбујеа и, једном тамо, профитирајте од беде у коју су људи били уроњени.

У сврху агресорске пропаганде, лансиран је читав низ бестидних лажи о Србима. Немачка је имала опсесију да поништи резултате Версајског и Тријанонског мировног уговора, симбола савезничке победе и немачког пораза у двадесетом веку, због чега је Југославија морала бити разорена а Чехословачка расформирана.

Убрзо је и САД, из сопствених геополитичких интереса, заиграо ову игру, чак преузимајући водећу улогу. Они су тиме, између осталог, добили трајно војно присуство на Балкану, захваљујући Бондстилу.

Сведочење генерала Галоа састоји се из два дела које можете погледати на Јутјуб линковима испод:

Извор: srb.news-front

Преузето Магазин

Back to top button