33 АнђелаВидео

Игране сцене филма ,,33 Анђела” снимају се у Нишу (видео)

Продукција филма ,,33 Анђела" који говори о страдању Српске деце од стране усташа и нациста за време Другог светског рата, снимаће играни део филма у Нишу, почетком маја месеца

Филм у српско-норвешкој копродукцији ову етапу играног дела реализоваће у сарадњи са  Народним позориштем из Ниша, као и уз подршку града  уз учешће већег броја деце и глумаца. Игране сцене снимаће се на локалитету логора на Црвеном крсту, селима у околини Ниша и железничкој станици у Нишу, наглашава Ђорђе Бојанић.

,,Снимању ће присуствовати представници српске заједнице из Хрватске, гости из Норвешке, Швајцарске, Републике Српске и представници градских власти из Ниша. Биће одражан и културни панел ,,Сећење на страдање деце у Другом светском рату” где ће бити приказана и краћа верзија филма ,,33 Анђела”. Снимали смо на више локација у неколико држава где смо забележили сведочења преко 30 сведока и потомака страдале деце у логорима у Норвешкој за време Другог светског рата”, истиче директор пројекта и продуцент Бранко Димовић Димески.

Сав приход од приказавања филма биће уплаћен у добротврне сврхе.

Приредила: Српска историја

Back to top button