33 Анђела

Екипа филма ,,33 Анђела” снима кадрове у Хрватској и Републици Српској

Филма ,,33 Анђела" је прича о страдању српске деце у нацистичким логорима за време Другог светског рата. У Норвешку је послато 102 деце од којих је више од 33 смртно страдало. Најмлађе међу њима имало је само 11 година.

У норвешко-српској копрудукцији снима се филм ,,33 Анђела“ те је тим поводом филмска  екипа  боравила у Републици Хрватској и Републици Српској. Сцене за филм снимљене су на подручју Кордуна и Баније као и у Сиску на локалитету ,,Дечије гробље Дијана Будисављевић“ и још на пар места, преноси Ђорђе Бојанић.

Екипа филма ,,33 Анђела" снима кадрове у Хрватској и Републици Српској

За потребе реализације филма говорили су представници српске заједнице у Хрватској, историчари, јавне личности, етимолози и сведоци страдања српског народа и деце у Другом светском рату.

Екипа филма ,,33 Анђела" снима кадрове у Хрватској и Републици СрпскојНакон завршетка снимања у Републици Хрватској филмска екипа наставиће  снимање у Републици Српској. Велики број потомака и сведока одазвао се и врло радо ће сведочити о злочинима над својим најближима за време Другог светског рата, преноси директор и продуцент филма Бранко Димовић Димески.

Др Јоханес Солберг који са екипом борави на снимању истако је да је врло важно да сведочења из Другог светског рата остану забележена и захвалио се на срдачном гостопримству дивних људи са Кордуна, Баније као и Републике Српске, преноси Ђорђе Бојанић.

Екипа филма ,,33 Анђела" снима кадрове у Хрватској и Републици Српској
Др Јоханес Солберг

Приредила: Српска историја

Back to top button