Комунизам

Документ ОЗНА-е мења историју: „Побити свештенике, сељаке, трговце, богаташе…“

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕДСТАВЉАМО ДОКУМЕНТ КОЈИ ДОКАЗУЈЕ ПЛАНИРАНУ ЛИКВИДАЦИЈУ “НАРОДНИХ НЕПРИЈАТЕЉА” ОД СТРАНЕ ТАЈНИХ КОМУНИСТИЧКИХ СЛУЖБИ.

Документ је заповијед Службе сигурности у Словенији из 1943. године, а добили смо га добротом једног словенског повјесничара.

Комплетан спис ускоро ће бити објављен у цијелости.

“Чим буде дан сигнал за узбуну, у акцију морају ступити све УХЗ. Дужност заповједника је да ангажирају све своје чланове. Сви морају имати спремно оружје. (У недостатку ватреног оружја може се употријебити друго као што су ножеви, сјекире, крампови, чекићи и слично)

Напад на станове оних који ће бити ликвидирани мора бити брз, одлучан и темељит. Сватко предомишљање и оклијевање схватит ће се као издаја …

Групе које су на попису ликвидирају се у потпуности тј. све до задњега. Скупина која у свом саставу има макар само једнога изразитог антикомуниста се такођер у цијелости ликвидира.

Беспоговорно се морају ликвидирати сљедеће скупине:

1) Познате вође антикомунистичког покрета, вође националних организација, Сокола, Четника, бивших орјунаша, чланова стрељачких друштава и слични. За то је одабран посебан одјел чији је први задатак уништити те скупине ….

2) Сви свећеници, чланови разних католичких редова као и њихови најближи сурадници. Ако се из тактичких разлога неки свећеници не ликвидирају треба пазити да их се стави на мјесто које им је примјерено.

3) Мора бити ликвидирана сва интелигенција која није 100% везана за КПС (Комунистичку партију Словеније) и која није у њу учлањена. Ту се не смије толерирати и само платонско симпатизерство ОФ (Освободилне фронте). Толерирање таквих неодлучних елемената имало би за посљедицу да се у новој совјетској држави код њих међу првима јави незадовољство.

4) Ликвидирати све припаднике буржоазије, као и трговце, крупније занатлије, ситне подузетнике

5) Подразумијева се да сви морају бити ликвидирани; сви рентијери, богаташи и индустријалци.

6) Коначно морају бити ликвидирани сви ситни представници владајуће класе, нпр. официри, дочасници, војници, полицајци, чиновници финанција, итд. Изузимају се само они који су прави чланови КПС који су у редовима војске. Не мора бити самилости за те и ако је мањи број тих људи члан родољубивих националних организација.

7) поубијати све богате земљопосједнике, тзв. кулаке и њихове обитељи.

Што се тиче оних богаташа, трговаца и индустријалаца који су новчано подржавали ОФ према њима провести исто начело горе наведено. Они су тиме хтјели само спасити само своју кожу ….. “

Документ ОЗНА-е мења историју: „Побити свештенике, сељаке, трговце, богаташе…“

М. Марковић/фото:архив

Извор: maxportal.hr, Борба за веру

Преузето Магацин

 

Back to top button