Ђорђе БојанићЗанимљивости

ДОЦ. ДР ДЕЈАН АНТИЋ ДОБИТНИК ОКТОБАРСКЕ НАГРАДЕ ГРАДА ЛЕСКОВЦА

На свечаности поводом Дана града Лесковца, одржаној 11. октобра 2021. године у сали Народног позоришта у Лесковцу, градоначелник града Лесковца др Горан Цветановић доделио је највиша друштвена признања и награде града правним лицима и истакнутим појединцима за животно дело, појединачна и заједничка достигнућа у области привреде и друштвених делатности.

Овогодишњи добитник највишег признања Града Лесковца – Октобарске награде је и др Дејан Антић, доцент Филозофског факултета Универзитета у Нишу.

Према одлуци Скупштине Града Лесковца, Антићу је највише градско признање додељено због организације научних скупова, промоције науке, доприноса афирмацији лесковачког музеја и града Лесковца.

Већ неколико година доц. др Дејан Антић налази се на челу Управног одбора Народног музеја у Лесковцу. За време његовог мандата Народни музеј у Лесковцу више пута је проглашаван најбољим музејом у Републици Србији, а 2020. године, председник Републике Србије господин Александар Вучић доделио је лесковачком музеју Сретењски орден III степена за изузетне заслуге за Републику Србију и њене грађане у области културе и музејске делатности. Осим тога Антић је и Главни и одговорни уредник часописа Лесковачки зборник који је одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије проглашен истакнутим националним часописом.

ДОЦ. ДР ДЕЈАН АНТИЋ ДОБИТНИК ОКТОБАРСКЕ НАГРАДЕ ГРАДА ЛЕСКОВЦАУ свом јавном обраћању градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је рекао да је допринос доц. др Дејана Антића у креирању културне политике града Лесковца и њеној реализацији, чувању културно-историјске традиције југа Србије, као и промоцији града Лесковца у земљи и иностранству велики, због чега му се град захваљује Октобарским признањем. Градоначелник је изразио и очекивања да ће др Антић и у наредном периоду на научном и културно-просветном плану наставити да пружа подршку Лесковцу, Јабланичком управном округу и југу Србије.

Приредила Српска историја

Back to top button