Ђорђе Бојанић

Бојанић: Коме у Србији смета Вучићево “Живела Србија”, а не смета “Слава Украјини”

А ми Срби морамо по сваку цену избећи овај сукоб који долази, и морамо гледати наше Српске интересе, превише смо страдали у 20.веку... не морамо и у 21. веку.

Коме у Србији смета Вучићево “Живела Србија”, а не смета “Слава Украјини” када каже Зеленски.

У УН скоро сви државници су завршавали говор са СЛАВА УКРАЈИНИ!

Само председник Србије говор је завршио са ЖИВЕЛА СРБИЈА!

Председник Србије поручио је да ни од једног саговорника није чуо рационалан одговор на питање у чему је разлика између суверенитета и територијалног интегритета Украјине и суверенитета и територијалног интегритета Србије, који је грубо нарушен. „Од многих говорника чули смо приче о агресији и нарушавању територијалног интегритета Украјине, многи кажу да је то први сукоб на тлу Европе од Другог светског рата. Али истину да је први пут нарушен интегритет једне земље у Европи и то, Србије која није извршила напад на било коју другу суверену земљу се упорно прећуткује. Тражимо јасан одговор на питање које већ годинама постављам мојим саговорницима, лидерима многих земаља – у чему је разлика између суверенитета и територијалног интегритета Украјине, и суверенитета и територијалног интегритета Србије, који је грубо нарушен, а чему многи од Вас дају међународно признање и легитимитет? Никада ни од кога нисам добио рационалан одговор на то питање“, истакао је Вучић обраћајући се у Уједињеним нацијама.

*Подсетио је и на бомбе које су падале 1999.год.

*Вучић се смело обратио у Уједињеним нацијама и рекао оно што други не би смели: ,,Овде заправо нико никога и не ј, НИКО НЕ ТЕЖИ стварним договорима и решавању проблема”.

*Вучић на америчкој телевизији подсетио на геноцид над Србима у НДХ.

Овакав говор председника Србије Александра Вучића свакако је био храбар и суштински.

Ситуација у свету се захуктава, и све смо ближи новом светском рату… надам се да ми по први пут нећемо бити део истог. Ово са референдумом у Домбасу је убрзано, не и без разлога. Свима је била чудна ситуација на фронту и руско повлачење, које је свакако тактичко. Знамо да за Русе ово није рат, већ војна операција.

Референдум који је у току у Луганску, Доњецку, Херсону и Запорожју није случајан, вероватно тактички.

А те области и нису у потпуности ослобођене…  За Путина, знамо да је легалиста,  неопходна му је и уставна сагласност за употребу оружаних снага (мобилизације) која је другачија од актуелне специјалне војне операције. Вероватно, након одржаног референдума, када Донбас и друге територије уђу у састав Руске Федерације, сваки војни напад на те Руске територије сматраће се као оружана агресија на Руску Федерацију. У тој ситуацији Путин ће, тада и са легитимне стране, моћи да употреби много већу војну силу у актуелном сукобу у Украјини.

Знамо да у досадашњој акцији у Украјини Русија је користила око 10 посто војних ресурса које располаже и без мобилизације и без новог наоружања.

И да не заборавимо да је Украјина само ратни полигон и каписла за сукоб широких размера.

ЕУ и Нато оспоравају референдум у Луганску, Доњецку, Херсону и Запорожју а нису оспоравали лажни референдум на КиМ и агресивно отимање КиМ.

Као и бомбардовање суверене државе Србије која није напала туђу територију. Изгледа да та агресија и злочин су за њих били милосрдни.

*А ми Срби морамо по сваку цену избећи овај сукоб који долази, и морамо гледати наше Српске интересе, превише смо страдали у 20.веку… не морамо и у 21. веку.

Морамо бити мудри.

Живела нам наша мила Србија.

Дај Боже да дође до разума и договора… али, тешко.

Додатак

Сада су нам пуна уста руске агресије која је водила скоро 8.год преговоре за мир и да Нато не уђе у Украјину и не наоружава исте за рат против Руса. Заборављамо какав геноцид и злочин се дешавао у Домбасу и Лугањску од 2015. када су власт преузели послушници запада. О томе слабо знамо, када су гинула деца, жене, старци (руси) у Домбасу и Лугањском, а Русија се није мешала већ преговарала. Тада нисмо оплакивали Русе из тих крајева Украјине, изгледа да медијима и ЕУ то није било злочиначко, већ демократски.

МИР НЕМА ЦЕНУ! ДАНАС НАМ ЈЕ ПОТРЕБНА ТРЕЗВЕНА СВЕСТ И РАЗУМ.

РАТ НИКОМЕ НИЈЕ ДОНЕО НИШТА ДОБРО.

Приредио: Ђорђе Бојанић, уредник сајта Српска историја

Back to top button