Срби и РусиКолумна

ВОЂА НОЋНИХ ВУКОВА НЕМАЧКОМ DER SPIEGEL -u: Везан сам за Србију откад је крварила због НАТО-а

Писмо је из 2014 године.

Одговор немачком Шпиглу на увреде… Ноћни Вукови су названи “бандом”, а њихов председник Александар Залдастанов Хирург “човеком познатим по свом антисемитизму”…

„Угледни часопису Шпигл,

Ја сам онај Хирург чије име и фотографију сте објавили у Вашем часопису. Увек сам мислио да је Ваш часопис исувише озбиљан да се у њему објављују непроверене информације или, не дај Боже, чланак бескрупулозних аутора.

Желим да кажем да ме са Немачком повезује моја лична историја и дугогодишње пријатељство, до којег ми је веома стало. Пред мојим очима је нестао зид између Источног и Западног Берлина и тада сам се искрено радовао, заједно са мојим немачким пријатељима, овом догађају.

ВОЂА НОЋНИХ ВУКОВА НЕМАЧКОМ DER SPIEGEL -u: Везан сам за Србију откад је крварила због НАТО-а
Хирург

Много година касније, мој немачки пријатељ шестоструки првак Европе и четвороструки светски шампион Крис Пфајфер, пред више хиљада људи на бајк-шоу у Севастопољу, пожелео је уједињење наше земље (Русије и Украјине), као што се ујединила Немачка.

Никада не бих помислио да ће се после две године Немачка, која је осетила сву горчину одвајања сопственог народа, тако жестоко опирати уједињењу нашег.

ВОЂА НОЋНИХ ВУКОВА НЕМАЧКОМ DER SPIEGEL -u: Везан сам за Србију откад је крварила због НАТО-аТакође, у прошлим 90-тим чинило ми се да је моја земља у Вама стекла пријатеља заувек, да отпочињемо нову историју повезаности, не само мене и мојих пријатеља лично, него и наших земаља.

У Москви сада постоји место које се зове „Секстон“, које је повезано са оним Берлином који сам ја познавао, који сам волео и део кога сам желео да имам у свом родном граду. Тај клуб се налазио у западном делу Берлина, на Ноендорф Плацу и био је најпознатије култно место рокенрола, у које сам се враћао сваке године, долазио изнова и изнова, да бих се тамо сусрео са својим пријатељима.

ВОЂА НОЋНИХ ВУКОВА НЕМАЧКОМ DER SPIEGEL -u: Везан сам за Србију откад је крварила због НАТО-а
Хирург и Саша Савић (председник „Ноћних вукова“ у Србији)

Тако је било све до затварања клуба, који је поново оживео у Москви, доносећи са собом део културе, део душе мојих пријатеља, који су ми то остали до данас. Према томе, свега што се сада дешава у односима између наше две земље, ја сам болно свестан.

Оставимо по страни Ваше двосмислено тумачење једноставног и јасног Путиновог говора. Хајде да говоримо о томе што се односи лично на мене. У Вашем ставу, као у огледалу, видљиво је потпуно непознавање теме о којој сте Ви узели да пишете.

Прво – ја нисам “метод који Путин користи да прошири свој утицај у Србији”. У принципу , ја нисам ничији метод . Мој однос са Србијом има своју историју, која датира још из времена НАТО бомбардовања српских градова. Тада је ова словенска држава крварила као и одсечене ноге неких од мојих пријатеља Срба.

ВОЂА НОЋНИХ ВУКОВА НЕМАЧКОМ DER SPIEGEL -u: Везан сам за Србију откад је крварила због НАТО-а
Хирург и Путин

Дванаест година касније, 2011. године, ја, заједно са мојим мото клубом Ноћни Вукови, организовао сам два бајк-шоуа у Севастопољу и Новоросијску, посвећујући их Србији – које је посетило више од пола милиона људи и председник Русије на мотоциклу. Наши програми, посвећени Србији, емитовани на централним ТВ каналима, изазвали су огроман талас симпатија за наш клуб.

Речи са транспарента на стадиону у Београду, упућене председнику Русије – Старији брате, пољуби нашу мајку и реци јој да смо је достојни, ми се боримо и борићемо се и реци јој да је волимо – завршна су кулминација нашег бајк-шоуа. Ове речи смо ми послали Украјини много пре крвавих догађаја на Мајдану, као пример братских и искрених односа.

Након ових пријатних догађаја , ја сам више пута долазио у Београд својој брац́и, и састао сам се са председником Србије, што је чак прерасло у наше пријатељство. Не само у прошлој, него сам се и ове године састао са председником Србије , када сам посетио Београд током војне параде, коју сам имао привилегију да пратим са ВИП трибине.

ВОЂА НОЋНИХ ВУКОВА НЕМАЧКОМ DER SPIEGEL -u: Везан сам за Србију откад је крварила због НАТО-аДаље, уважени Шпигл , називајуц́и нас “бандом”, да ли сте знали да је делегација Сената града Берлина била наш гост и оставила писмо захвалности, које је потписало више од 20 чланова?

И реците ми, уважени дописници Шпигла, да ли може човек “познат по свом антисемитизму”, бити примљен у Московски јеврејски центар код главног рабина Русије Берела Лазара?

ВОЂА НОЋНИХ ВУКОВА НЕМАЧКОМ DER SPIEGEL -u: Везан сам за Србију откад је крварила због НАТО-аИзузетан парадокс за мене је оптужба хомофобије, с обзиром да долази из традиционалне немачке хришц́анске културе. Схватање хомосексуалних односа као болест – моје је право. Можда аутори сматрају да је традиционална сексуална оријентација својствена само бандитима?

Ви сте искусили горку поделу нације , зашто сада доприносите подели нашег народа?

У своје време, током друге половине 20-тих година XX века, Хитлер је дошао на власт на рачун америчких пореских обвезника, преобративши Немачку од потенцијалнога савезника Русије до стварног непријатеља.

Такав тон вашег часописа не доприноси нашем зближавању, напротив, доводи до дубоког понора. Позивам на јединство пред лицем заједничких изазова .

С уважавањем према свом немачком народу Председник сверуског мото клуба Ноћни Вукови“.

Александар Залдастанов Хирург

Back to top button