ВидеоСрби и Руси

Велики рат (руски филмови)

Адмиралъ – Адмирал (2008)

Филм говори о судбини и необичној љубавној причи истакнутог поморског научника, а касније легендарног руског адмирала, вође Белог покрета и Врховног команданта Русије, Александра Колчака. Догађаји се преламају у времену од 1916-1920. године на фону пропасти Руске империје и Грађанског рата.

YouTube video

Господа офицеры Спасти императора (2008)

Група Белих официра добија задатак да се пробије до Јекатаринбурга и ослободи заробљеног императора Николаја II. У исто време, са друге стране линије фронта, одред Црвених добија наређење да по сваку цену ликвидира групу која се упутила ка заточеном цару. Непријатељство ће се ускоро претворити у лични рат између лидера две зараћене групе војника.

YouTube video

Солнечный удар -Сунчаница (2014)

Док седи у заробљеништву, капетан поражене армије Белих, сећа се како је тринаест година раније упознао младу девојку, која му му ни после толико година не бледи из сећања.

YouTube video

Батаљон (2015)

Пролеће 1917. године. Цар је абдицирао од престола. По указу Привремене владе Керенског, како би се подигао борбени дух на првој линији фронта, основан је женски „Батаљон смрти“. После завршене војничке обуке, команда их пребацује на фронт, али оне тамо затичу потпуно расуло и дезертерство. Предстоји им да саме испуне постављени задатак и заштите Родину.

Филм можете погледати на ОВОЈ ВЕЗИ.

Пропаст империје (2005)

Руска империја пред почетак Првог светског рата. Као резултат сукоба између Антанте са једне стране, и Централних сила са друте, широм Русије вршљају немачки и аустријски агенти. Борбу против шпијуна води капетан Костин са своја два помоћника. Са доласком револуције појављује се још један непријатељ: бољшевици. Контраобавештајна служба свим силама настоји да похвата све шпијуне, како немачке тако и бољшевичке, који неретко дејствују са међусобним симпатијама.

Преузми: http://kinovoyna.ru/gibel-imperii.html

Превод: http://rs.titlovi.com/prevodi/gibel-imperii-aka-the-fall-of-the-empire-172652/

Први светски рат (Русија, 2014.)

Back to top button