Ђорђе Бојанић

Ученици спотом обележили Дан српског јединства, слободе и националне заставе (видео)

Ученици ОШ ,,Бубањски хероји" из Ниша на занимљив начин обележиће Дан српског јединства, слободе и националне заставе, и у ту част снимили су видео спот са кадровима у Команди Копнене војске и на локалитету Бубањ.

Овај видео спот биће приказан свим ученицима школе. Спот је преведен и на руском језику и кроз међународни пројекат биће приказан у школи бр.11 из града Шуја (Руска Федерација), где ћемо на тај начин упознати ученике из Русије са нашим празником и нашом заставом, преноси Ђорђе Бојанић.

Ова амбијентална настава урађена је у корелацији предмета: историје, веронауке, српског језика, географије, биологије и музичке, ликовне и физичке културе.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Републици Србији и Републици Српској. Празник је симболично установљен да се прославља на дан када се обележава Пробој солунског фронта, а празнује се од 2020. године.

Ученици спотом обележили Дан српског јединства, слободе и националне заставе (видео)

Наш циљ ове активност и видео спота је пре свега оснаживање јединства између српског народа у Србији, али и јачање култа националне заставе и да мотивишемо све наше ученике, родитеље и грађане где год они живели. Волимо и поштујмо нашу заставу и не дозволимо да нас икад више поделе и разједине, јер један смо народ. Врло позитивно, и хвала Богу да је дошло време националног препорода, да је Држава Србија покренула кампању поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе којима се народ позива да 15. септембра, поводом празника, истакне Српске заставе на прозоре и поздрави заставу, каже Ђорђе Бојанић.

Филм приредили:

Ђорђе Бојанић, професор историје

Дејан Јовановић, вероучитељ – монтажа филма

Татјана Цекић, професор српског језика

Јована Ђокић, професор музичке културе

Ивана Вујић, професор ликовне културе

Јована Белић, професор српског језика

У организацији ове свечаности помогли су и наставници:

Александра Цолић, Душан Филиповић, Јовица Здравковић, Данијела Лазаревић и Марко Кукурековић (снимање дроном).

Часу амбијенталне наставе, на којем су се поносно вијориле српске заставе, присуствовала је и Верица Раденковић, директор школе.

Захваљујемо се генералу Милосаву Симовићу, команданту копнене војске.

Приредила Српска историја

Back to top button