Срби и РусиНовости – Дешавања

Светска премијера филма о Николају Краснову

29. марта у 12.00 часова, у Дому омладине у граду Београду, у оквиру Мартовског међународног фестивала документарног и краткометражног филма, одржаће се велика премијера филма режисера Алексеја Буркина и Јелене Громове, који прича о судбини истакнутог архитекте Русије и Србије, Николају Краснову “Од дужности и заклетве не одступај”.

Пре сто година, чувени архитекта, градитељ Ливадијског дворца, Николај Краснов, је био принуђен да отпутује из бољшевичке Русије и да отпочне са 55 година – нови живот у Београду. За целокупно време своје каријере, Краснов је изградио више од 100 грађевина, при чему се његово мајсторсво током живота само усавршавало!

При стварању дела сниматељска група Студија социјалног филма “Вифсаида” и филмског студија “Руски пут” је посетила: Крим, Москву, Валету, Београд. То је први значајни филм о овом јединственом човеку и није случајно његово прво премијерно извођење баш у Београду. Филм је снимљен при финансијској подршци Министарства за културу Руске Федерације и организационој подршци Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, Пројекта “Руси на Балкану”, Српског одељења Међународног друштвеног фонда “Јединство православних народа”, Патриотског удружења “Светосавско јединство”.

СВЕТСКА ПРЕМИЈЕРА,
БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА, уз присуство аутора.

Светска премијера филма о Николају Краснову

https://www.facebook.com/events/2226057800784072/

Back to top button