Ђорђе Бојанић

СРБИЈА СЕ ЧАСНО ОПРОСТИЛА ОД ХЕРОЈА АЛБЕРТА АНДИЕВА

Приликом спуштања ковчега, свирана је песма „Видовдан" и руска химна. Последњу пошту одали су му његов ратни командант пензионисани генерал Божидар Делић и Миодраг Капор, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов, његови ратни другови, припадници Војске Србије, Војног синдиката Србије, Друштва српских домаћина и бројни грађани.

Руски добровољац Алберт Андиев, који се борио у 549. моторизованој бригади Војске Југославије на Косову и Метохији 1999. године, сахрањен је данас на Централном гробљу у Београду. Преминуо је 14. марта у ковид болници у Батајници.
Приликом спуштања ковчега, свирана је песма „Видовдан”. Последњу пошту одали су му његов ратни командант пензионисани генерал Божидар Делић и Миодраг Капор, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов, његови ратни другови, припадници Војске Србије, Војног синдиката Србије, Друштва српских домаћина и бројни грађани.
Вечан помен у Царству Небеском руском брату Андиеву!
“Нисам ја изгубио око, ја сам га оставио. Да кад сви други разлози нестану, имам макар тај разлог да се вратим на свето Косово и Метохију и потражим то око”. Андиев.

Фотографије Дејан Мастиловић

Back to top button