КолумнаКосово и Метохија

Срби и Српкиње, памет у главу! Погледајте како се и даље фалсификује историја…

Реаговање Зорице Пелеш, публицисте и биографа Проте Стеве Димитријевића…

ШИПТАРИ ДЕФИНИТИВНО СВЕ КРАДУ ШТО МОГУ! ЋЕРКУ ПРОТЕ СТЕВЕ ДИМИТРИЈЕВИЋА ДЕСАНКУ ШИПТАРИ ПРИКАЗУЈУ КАО АЛБАНСКУ КАТОЛИЧКУ ДЕВОЈЧИЦУ .

Срби и Српкиње, памет у главу! Погледајте како се и даље фалсификује историја. Овога пута на примеру Десанке – Десе Димитријевић, фалсификат је попримио забрињавајуће размере.

Десанка је била ћерка знаменитог проте др Стевана М. Димитрјевића, ректора чувене Богословско-учитељске школе у Призрену у тешко турско време. Десанка је у Призрену ишла у основну школу, у Солуну је завршила Француски лицеј а у Скопљу Учитељску школу. Била је удата за др Добривоја Митровића, Пожаревљанина, управника војне болнице у Призрену у време Ослободилачких ратова.

Срби и Српкиње, памет у главу! Погледајте како се и даље фалсификује историја...
Уместо Десанка Деса Димитријевић, српска девојчица, кћерка проте Стеве Димитријевића, шиптари написали: Albanian catholic girl from Prizren (Kosovo) in festive costume, late 19 h century

Десанка и др Добривоје били су велики добротвори Женске знатаске школе у Призрену.Срамно је да Десанку, ћерку велике Србенеде, проте Стеве, који је основао 1901. године прву Призренску банку, данас, у 21. веку Албанци на интернету представљају као Албанску католичку девојчицу с краја 19 века.

Срби и Српкиње, памет у главу! Погледајте како се и даље фалсификује историја...
ОРИГИНАЛНА ФОТОГРАФИЈА власништво Зорице Пелеш, ћерка проте Стеве Димитријевића – Десанка, Деса Димитријевић, Атеље Кениг Београд

Ако не дигнемо свој глас против овако бруталног силовања наше србске историје на Космету, једнога дана и наша деца и унуци биће неким будућим генерацијама представљана као албанска католичка деца .

Срби и Српкиње, памет у главу! Погледајте како се и даље фалсификује историја...
ДЕСА И ДР ДОБРИВОЈЕ МИТРОВИЋ НА ВЕНЧАЊУ У ПРИЗРЕНУ 13,ЈУЛА 1914.

„ДАКЛЕ, ШИПТАРИ НАМ ПОЛАКО КРУНЕ И ПРОШЛОСТ, ПОШТО СУ НАМ САДАШЊОСТ СКОРО 
СКРОЗ ОКРУНИЛИ.
НА ЗДРАВЉЕ НАМ БИЛО, БРАЋО СРБИ И СЕСТРЕ СРБКИЊЕ!“

Нека живи наш дивни србски Космет и наша плодна Метохија! Живела Србија! ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ, АКО БОГ ДА!

Срби и Српкиње, памет у главу! Погледајте како се и даље фалсификује историја...
Прота Стева са супругом и ћерком Десанком, Атеље Кениг Београд

Приредила Зорица Пелеш, биограф Проте Стеве Димитријевића

Back to top button