Новости – Дешавања

Савић: Ово је срамота, „Ноћни вукови“ нису крадљивци светих реликвија

Украдену украјинску икону су дали Додику „Ноћни вукови“, а он ју је поклонио Сергеју Лаврову. Ово је теза појединих медија у региону који су „истраживали“ како је наводно украдена икона доспела у БиХ.

Тим поводом за Спутњик је говорио Саша Савић, који је заиста у име вође мото-клуба Александра Залдостанова тадашњем председнику Републике Српске Милораду Додику поклонио две иконе, али, како каже, ни једна од њих није она која је поклоњена руском министру иностраних послова.

Савић: Ово је срамота, „Ноћни вукови“ нису крадљивци светих реликвија
© ФОТО : YT/GORAN Иконе које су „Ноћни вукови“ поклонили Милораду Додику

„Ми смо господину Додику 28. јуна 2017. године на слави Војске Републике Српске, поклонили у име нашег председника Хирурга две иконе. Ниједна од њих није икона која је изазвала буру у јавности. То доказују и приложене фотографије“, објашњава Савић.

„Сматрам да је крајње безобразно и малициозно да нас представљају као радикалне екстремисте, ратне хушкаче и профитере или лопове. То није наша идеологија. Како чувамо наше светиње, тако штитимо и поштујемо туђе. И џамије и синагоге или било које друге. А сад нас, трагајући за сензацијама, оптужују за пљачку светих реликвија. Покушавају на сваки начин да оцрне све и свакога ко име везе са Русијом, па су и ово нашли да измисле. Срамота!“, рекао је представник „Ноћних вукова“ за Спутњик.

Да подсетимо, Милорад Додик је Сергеју Лаврову приликом званичне посете шефа руске дипломатије поклонио икону из 18. века, али се одмах огласила украјинска амбасада у Босни и Херцеговини, која тврди да се ради о украденој икони из Луганска.

„Икона ће бити враћена дародавцу ради даљег разјашњења њене историје преко Интерпола“, огласило се и Министарство иностраних послова Русије.

Преузето СПУТЊИК

Back to top button