Срби и РусиВидео

Руски средњи век (филмови)

Сви описи су преузети са сајта https://kinorusija.wordpress.com/

5702f-yaroslav-20tysyachu20let20nazad20201020posterЈарослав. Пре хиљаду година (2010)

Кијевска Русија, почетак XI века. У ростовком крају пламен рата је стално присутан. У шумама се крију разбојници који отимају људе и продају их Хазарима у бело робље. Да би зауставио сталне сукобе у својој кнежевини, младом ростовском кнезу Јарославу предстоји тежак посао како би ујединио сва завађена племена под један барјак. На месту уништеног разбојничког логора кнез Јарослав планира да подигне град-тврђаву која ће касније добити име по свом оснивачу.

YouTube video

kinopoisk.ruЛегенда о кнегињи Олги (1983)

Остарели кнез Владимир, унук кнегиње Олге, умире на посмртној постељи. Он се присећа свог живота, своје младости и почетка управљања над градом Новгородом. Кроз главу му пролазе и разне приче које се тичу живота кнегиње Олге, а које су засноване на успоменама њених блиских људи: монаха Арефе, слушкиње Малуше и самог кнеза Владимира.

YouTube video

Александар: Невска битка (2008)

2e668-aleksandr-20nevskaya20bitva20200820posterПрва половина XIII века. Новгородски кнез Александар љубимац је свог народа, али има и много противника. Док Александар прославља своју свадбу, шведски краљ планира крсташки поход на Русију. За успешан поход потребни су му издајници у самом граду. Проналази их у бојарима који већ дуже време желе да збаце Александра с престола. Иако са свих страна добија „добронамерне“ савете да не ратује против Швеђана, већ да прихвати њихове захтеве и допусти слободну трговину, кнез Александар одлази у бој стављајући тако одбрану земље изнад престола и власти.

YouTube video

legenda-o-klovrate-2017-posterЛегенда о Коловрату (2017)

Русија XIII век. Велики кан Златне Хорде Бати, покреће своју огромну војску како би заузео Русију. Без већег отпора војска освајача напредује по руској земљи, натапајући је руском крвљу, све до тренутка док се не појави млади рјазански витез по имену Коловрат. Његова храброст задаће многе главобоље војницима Златне Хорде, а његово име остаће заувек у сећању народа. Војник који се борио до краја, херој из народних легенди.

Филм можете погледати на ОВОЈ ВЕЗИ.

viking-2016-posterВикинг (2016)

Рани средњи век. После смрти великог кнеза Свјатослава, његову земљу наслеђују три његова сина: Олег, Јарополк и Владимир. Током једног сукоба Јарополка окривљују за смрт брата Олега, а по закону тог времена Владимир бива обавезан да освети свог брата. Зато скупља људе и креће на Кијев.

Филм можете погледати на ОВОЈ ВЕЗИ.

0cd58-andrey20rublyov20196620posterАндреј Рубљов (1966)

Русија почетком XV века. Државу раздиру унутрашњи сукоби. Татарски упади, глад, помор, уништавају народ … У том трагичном и тешком периоду за Русију појављује се велики иконописац коме је посвећен овај филм. …

Информације о животу Андреја Рубљова су веома скромне. Само мали број дела овог иконописца сачувано је до данас.

Филм можете погледати на ОВОЈ ВЕЗИ.

bdbf8-yaroslav20mudry20198120posterЈарослав Мудри (1981)

Прва половина XI века. После смрти великог кијевског кнеза Владимира, на његов престо долази његов син Јарослав. Филм говори о борби коју је повео нови кијевски кнез са унутрашњим и спољашњим непријатељима Русије. Паралелно са главном радњом филма, развија се љубав између Јарослава и сеоске девојке Љубаве. …

Торент:
http://rutor.org/torrent/76798/jaroslav-mudryj-2-serii-iz-2-1981-dvdrip-ot-andrewwhite

Превод:
http://titlovi.com/titlovi/yaroslav-mudry-135617/

Преузето ИСТОРИЈА У УЧИОНИЦИ

Back to top button