Ђорђе Бојанић

Потресна објава Хирурга због Савићеве смрти: „Ми смо били и твој народ, Саша“

Вођа „Ноћних вукова“ Александар Залдостанов Хирург потресном објавом на Фејсбуку опростио се од свог пријатеља и колеге Саше Савића Швабе, вође мото-клуба Ноћних вукова у Србији који је синоћ изненада преминуо од последица инфаркта у 44. години.

“Збогом, брате. Цео твој живот је битка за родну Србију, за твоју драгу и вољену Русију. И тај твој однос према Ноћним вуковима, Руском свету чинио је наше судбине нераздвојним. Изнад нас је било једно небо, исто плаветнило, а у њему заједнички дух братске љубави, вере, духовне, а можда и физичке победе над непријатељем”, рекао је Хируг у својој објави.

Он је подсетио и на сусрет Савића и министра одбране РФ Сергеја Шојгуа током његове посете Београду, када је руски министар случајно на Савићевим грудима видео медаљу „За повратак Крима“, и мењајући протокол, му пришао.

-„Одакле Вам та медаља?“

-„Био сам на Криму“ – одговорио је Саша Савић.

-„Хвала Вам“.

-‘„Нема на чему. У том моменту сам осећао потребу да помогнем братском народу“, рекао је тада Саша, на чије речи подсећа Хирург.

“То је био твој народ, Саша. Ти си био у стању да са сломљеном руком пређеш стотине километара, да носиш хуманитару помоћ на Косово, да притичеш у помоћ сународницима и народу у невољи. Да не постоје људи попут Тебе, не би вредело живети. Отишао си у ноћи на Лазареву суботу. И сада Тропар Лазареве суботе биће повезан још и са тобом”, опростио се Хирург.

Од Савића су се опростили и његови пријатељи из мото клуба “Ноћни вукови” Ратко Вукчевић и Рајко Пејовић:

Вукчевић је поручио да ће иза Савића остати његова дела.

“Брате, одувијек си знао да смо овдје привремено. Знао си да оно што радимо вјечност осликава и да ће нас Бог по нашим дјелима познати. Иза тебе стоје твоја дјела, а стојимо и ми: браћа по духу, по вјери и увјерењу. И боли нас твој одлазак, јер си велики комад душе и клуба и сваког од нас. Ипак, умјесто плача и ридања, умјесто гробног мука, чућеш кораке нашег строја, чућеш моторе и чућеш наше молитве. За душу твоју узносићемо их благом Господу и молити га да те настани тамо гдје сија свјетлост лица Његовог, тамо гдје праведници почивају. И даће Бог да се опет сретнемо, овај пут у вјечности, у небеској војсци Христовој. До тада, брате, наше свијеће нека освјетљавају пут души твојој. Вјечнаја памјат.”

Пејовић је у својој објави на Фејсбуку подсетио колико је Савић учинио за своју земљу, као и то да је отишао на Крим како би помогао православној браћи.

“Још са 17 година је 90тих као добровољац узео пушку у руке и ишао да се бори за свој народ, 99 је учествовао у одбрани Србије, као добровољац је отишао и на Крим да помогне православној браћи и био је одликован високим орденом Руске Федерације! Био је велики верник, срцем се борио за своју нацију и веру! Борио за ширење Ноћних Вукова и био је Председник за Србију, у нашем региону ће га памтити као неког ко је срцем ушао и у ту прићу и на крају га је то срце издало!”, навео је Пејовић.

Извор СПУТЊИК

Back to top button