Новости – Дешавања

ПОКС одржао парастос генералу Дражи и Романовима

БЕОГРАД – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) одржао је данас традиционални парастос генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу и руској царској породици Романов, у Цркви Ружици у Београду.

– Као и сваке године, традиционално, поштујући све прописане мере, одали смо почаст најславнијем српском официру и највећем пријатељу Срба и Србије у Првом светском рату. Покрет обнове Краљевине Србије ће наставити да обележава овај важни датум за српску историју и чува колективно сећање нашег народа – поручио је унук славног генерала Драже и потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић, који је био присутан на парастосу.

Покрет обнове Краљевине Србије сећа се генерала Михаиловића, који је убијен у ноћи између 17. и 18. јула 1946. године у Београду, у строгој тајности. Никада није утврђено где су сахрањени његови посмртни остаци, а наша странка покренула је иницијативу да се они пронађу и да се пребаце у породичну гробницу. Тако би српски народ исправио неправду према славном генералу, који је одавно добио неке од највећих почасти и одликовања, попут ордена од председника САД Харија Трумана 1948. године и француског генерала Шарла Де Гола 1943. године, за заслуге у борби против окупатора.

Такође, одржан је помен и руском цару Николају II Романову, који је објавио рат Немачкој и Аустроугарској због њиховог напада на Србију у Првом светском рату и који је током читавог рата бринуо о положају српске војске, често се сукобљавајући са својим савезницима због тога, али и читаве породице Романов, која је трагично свргнута са трона насилном револуцијом Комунистичке партије у Русији.

17.07.2020.

Инфо служба
ПОКС
Back to top button