Ђорђе Бојанић

НИШ СЕ ВЕЛИЧАНСТВЕНО ОПРОСТИО ОД ОМИЉЕНОГ ХИРУРГА МИОДРАГА ЛАЗИЋА! (видео)

Последња жеља му је била да га испратите песмом „Марш на Дрину“.

Нишлије испуниле жељу омиљеном хирургу!!!

Последње речи хирург Миодраг Лазић упутио је колегиници, хирургу Марији Димитријевић, ове потресне речи преносимо у целости:

Данас нас је напустио прим. др Миодраг Лазић, хирург, велики човек, мој велики пријатељ, учитељ, други отац. Замолио ме је да пренесем његове последње реци:

НИШ СЕ ВЕЛИЧАНСТВЕНО ОПРОСТИО ОД ОМИЉЕНОГ ХИРУРГА МИОДРАГА ЛАЗИЋА! (видео)„Отишао сам часно и поштено. Као директор УЦ два месеца пред пензију, стајао сам испред својих људи, драгих доктора и сестара. Стајао сам на првој линији, нисам се крио, напротив био сам испред свих знајући да са свим својим болестима и годинама имам велики ризик али част и понос ми није дозвољавао да се склоним. Такав сам био на Крајишком ратишту годину дана, на Сарајевском ратишту 4 године, за време нато бомбардовања. Нећу да одем тихо хоћу да одем онако какав сам био читав живот а то знају моји пријатељи, колеге, породица. Сви су ми говорили да се склоним али ја то себи никад не бих опростио. Моји вољени Крајишници, пријатељи из Републике Српске за које сам жива легенда заувек искрено ће плакати сви јер су увек веровали да сам неуништив. Колико сам ових дана добио порука подршке. Волим вас заувек. Моји унуци и унука Мила остају без деде, ћерке и син да не тугују него само напред. Будите поносни на мене. Драге моје колеге, Марија, Боки, Брале, Кандо, Сунчица и Мацан, драге моје сестре које сте ми увек веровале, збогом. Вољеној Ани, ратном другу и жени порука: буди храбра и чврста због деце и унука а горе на оној страни, једнога дана бићемо поново заједно.

У Нишу мојим пријатељима посебан поздрав.

Последња ми је жеља да ме испратите песмом „Марш на Дрину“.

Доктор Лаза, хирург напаћеног српског народа.“

На предлог председника Комисије за промену назива делова насељених места и улица Бојана Маринковића, др Миодраг Лазић добиће Трг или улицу у Нишу.

Град Ниш и Отаџбина Србија данас су изгубили великог сина, хероја и људску величину. Докторе, Хвала Вам на свему што сте урадили за наш народ. Хвала Вам што сте спасили многе животе и од срца волели свој народ, а поштовали све грађане Србије. Нека Вам је лака земља. генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Миодраг Лазић (Земун, 31. мај 1955 — Ниш, 14. април 2020) био је српски примаријус, хирург и књижевник. Био је годину дана ратни хирург добровољац у Републици Српској Крајини (јуни 1991 — јули 1992) и Републици Српској (сеп. 1992 — феб. 1996), за шта га је Патријарх српски Павле одликовао орденом Светог Саве. У овом периоду је написао аутобиографско дело „Дневник ратног хирурга (Книн 1991 — Српско Сарајево 1995)“.

Друштвеним мрежама шири се и дели информација да би вечерас у 20 сати, уз аплауз здравственим радницима, Нишлије могле да са својих тераса и из дворишта пусте песму „Марш на Дрину“ у част преминулог чувеног српског хирурга др Миодрага Лазића.

БИО ЈЕ ВЕЛИКИ РОДОЉУБ, ХИРУРГ, ДОБРОВОЉАЦ, ЧОВЕК!

НЕКА МУ ЈЕ ЛАКА ЗЕМЉА!

ВИРУС КОРОНА ЈЕ УСКРАТИО ЈОШ ЈЕДАН ПЛЕМЕНИТИ ЖИВОТ.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, ЧУВАЈТЕ СЕБЕ И ПОРОДИЦУ!

Приредио Ђорђе Бојанић, главни уредник сајта Српска историја

Back to top button