Занимљивости

Ниш је синоћ био за пример… достојанствено, онако како је и морало да буде

СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ! Сви заједно смо радили да овај скуп протекне достојанствено и у миру... У МОЛИТВИ ЗА СПАС НАШИХ СВЕТИЊА И ПОДРШКУ НАШОЈ БРАЋИ У ЦРНОЈ ГОРИ ДА ОПСТАНУ У МОЛИТВЕНОЈ БОРБИ.

Ниш је синоћ био за пример… дoстојанствено, онако како је и морало да буде. Без страначких и навијачких обележја и обележја удружења, без пиротехнике, ватромета, петарди, ружних узвика и провокација.
Хвала свима који су се одазвали молебану за спасење и подршку нашој браћи у Црној Гори у истрајној борби за очување СРПСКИХ СВЕТИЊА У ЦРНОЈ ГОРИ.
Хвала Епископу нишком Г. Арсенију што је прихватио наш позив да стане на чело колоне.
Хвала и мојим пријатељима што су се одазвали и прихватили да сви заједно организујемо овај МОЛИТВЕНИ СКУП.
Хвала Саши Савићу Шваби, Новаку Поповићу, Дејану Серафимовићу, Ђорђу Станићу.
Сви заједно смо радили да овај скуп протекне достојанствено и у миру… У МОЛИТВИ ЗА СПАС НАШИХ СВЕТИЊА И ПОДРШКУ НАШОЈ БРАЋИ У ЦРНОЈ ГОРИ ДА ОПСТАНУ У МОЛИТВЕНОЈ БОРБИ, преноси Ђорђе Бојанић.

Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде

Ево због чега требамо да се окупимо…

Председник Црне Горе Мило Ђукановић потписао је срамни Указ Закона о слободи вероисповести и правном положају верских заједница, који је предложен у Скупштини овај срамни Закон мимо воље народа и против СПЦ. Скупштина Црне Горе је гласовима владајуће коалиције и три посланика СДП усвојила Закон о слободи вероисповести, након што су посланици опозиције приведени од стране полиције.

Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде

Овим законом се одузима право својине Српској православној цркви над свом црквеном имовином стеченом пре 1918. укључујући и највеће српске манастире и светиње у Црној Гори.
Да ли ћемо и даље да ћутимо? Зато смо се и окупили и по овом питању морамо бити јединствени. На овај начин послали смо слику да и други градови крену у молебане које ће да предводе епископи.

Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде

Овај сценарио може да закуца и на Космету. Обрисаће нам историју као са гумицом.

Ако не одбранимо наш Острог и православље и светосавље у Црној Гори… узеће нам и Дечане, Грачаницу, Пећку патријаршију… по истом рецепту.

Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде

Ову отимачину и изазов не смемо гледати по страни и ћутати.

Ми морамо да покажемо свету каква отимачина се дешава у Црној Гори. Да пошаљемо слику какав срамни чин се дешава у једној држави где одлучује један човек, без воље народа и референдума. У држави где је лажирано отцепљење, попис… и без референдума чланство у Нато.

Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде

Ми не смемо поистоветити 40 посто Срба (по попису их има 28 посто), али попис знамо ко је и како пописивао, у то не бих улазио.

Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде

Срећом браћа у Црној Гори су се пробудила и већ данима заредом организују протесте како би исказали револт због усвајања Закона о слободи вероисповести у Скупштини. Доста све то охрабрујуће делује, толики број у побуни. А свесни смо да им прете отказима, да се све снима… шта рећи свака част јунаци, издржите. Наравно лако је то рећи одавде, али мислим да смо сви свесни како је њима.

Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде

ПРОБУДИЛА СЕ И ЦЕЛА СРБИЈА КОЈА ПОДРЖАВА И ЧИНИ МОЛИТВУ ЗА СПАСЕЊЕ СВЕТИЊА И ПОДРШКУ БРАЋИ У ЦРНОЈ ГОРИ ДА ИСТРАЈУ У БОРБИ.

Битно је да скупови буду мирни и достојанствени.

Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде Ниш је синоћ био за пример... достојанствено, онако како је и морало да буде

Аутор фотографија: др Михајло Лазаревић.

Приредио Ђорђе Бојанић

Извор Српска историја

 

 

Back to top button