Колумна

НИКОЛА ПАШИЋ 1917.ГОДИНЕ, ДОК СУ НАШЕ ПРАДЕДЕ ВИДАЛЕ РАНЕ И ПРИПРЕМАЛЕ СЕ ЗА ПРОБОЈ СОЛУНСКОГ ФРОНТА, У НИЦИ ПРАВИО СВАДБЕНО ВЕСЕЉЕ СВОЈОЈ ЋЕРКИ

Пише Зорица Пелеш

МУКУ У СТОМАКУ ИЗАЗИВА ЧИЊЕНИЦА ДА ЈЕ НИКОЛА ПАШИЋ 1917.ГОДИНЕ, ДОК СУ НАШЕ ПРАДЕДЕ ВИДАЛЕ РАНЕ И ПРИПРЕМАЛЕ СЕ ЗА ПРОБОЈ СОЛУНСКОГ ФРОНТА, У НИЦИ ПРАВИО СВАДБЕНО ВЕСЕЉЕ СВОЈОЈ ЋЕРКИ ПАВИ, КОЈА СЕ УДАЛА ЗА ДР СТЕФИ РАЧИЋА, ИЗ ЦАВТАТА, КОЈИ ЈЕ ПРЕ ВЕНЧАЊА ЖИВЕО У ЛОНДОНУ.

На венчању је, између осталих србских “патриота” била и Правда Ристић, сестра Слободана Јовановића са сином Андријом и супругом Михајлом Ристићем, који је као србски дипломата из Рима, послат у Гренобл , као нераспоређен. Живели су у предивној вили тамо.


А пре тога је Пашић свог распојасаног сина Рада, који је аутомобилом згазио на Крфу неколико србских војника , склонио у Париз да се тамо и даље шенлучи и коцка.


А у слободарском Београду су пре више година комуњаре уз помпу подигле споменик Николи Пашићу , дајући и име тргу на коме је постављен. Ко је читао Тестамент др Арчибалда Рајса “Чујте Срби” зна о чему говорим.


На фотографији су Пашић и ћерка Пава на њеном венчању у Ници 1917.године. Венчаница је баш светска, зар не?


Е, Србијо моја међу шљивама…!!!

Пише Зорица Пелеш

Back to top button