ЗанимљивостиСрби и Руси

Мини библиотека ,,КЊИГА НА ДАР“ из Белгорода (Русија) стигла у ОШ ,,Бубањски хероји” Ниш

Поклон мини библиотека ОШ ,,Бубањски хероји“ из Ниша

Уз помоћ амбасаде Русије у Републици Србији и Руске хуманитарне мисије, преко 400 килограма „интелектуалног“ терета испоручено је Руској кући у Београду, Филозофском факултету Универзитета у  Бања Луци, Универзитету у  Приштини, са седиштем у Косовској Митровици, библиотеци ,,Никола Тесла“ из Ниша и Основној школи  ,,Бубањски хероји“ из Ниша.

Мини библиотека ,,КЊИГА НА ДАР“ из Белгорода (Русија) стигла у ОШ ,,Бубањски хероји" Ниш
Ђорђе Бојанић и Верица Раденковић

Књиге су стигле из  Белгорода (Руска Федерација). Књиге су дипломатском поштом испоручене у Србију, наглашава Ђорђе Бојанић.

У оквиру кампање ,,КЊИГА НА ДАР“ руски пријатељи су својим пријатељима и партнерима послали на поклон око 1000 књига које је Белгородски државни технолошки универзитет „В.Г. Шухов“ прикупио у оквиру кампање. Организатор акције је Институт за српски језик и комуникације Белгородског државног технолошког универзитета „В.Г. Шухов“ преноси Ђорђе Бојанић.

Велики допринос пружило је Одељење за омладинску политику управе града Белгорода, Словенског центра културе, Белгородског државног института за уметност и културу, Белоруског државног института за културу и уметност и лично Александре Андросове и Библиотеке-музеја Пушкина у Белгороду ,,сарадња“ међународни односи, преноси Ђорђе Бојанић.

Мини библиотека ,,КЊИГА НА ДАР“ из Белгорода (Русија) стигла у ОШ ,,Бубањски хероји" Ниш
Пријатељи из Белгорода (Руска Федерација)

Српска историја

Back to top button