КолумнаСрби Босне и Херцеговине

„Мајке Сребренице“ се ругају српским жртвама

Пише: Пеђа Ковачевић

Одвајкада су вјерске вође и војсковође гинуле на челу оних испред којих стоје. Била је то част, а и обавеза. Посљедње деценије су нам донијеле неке нове вриједности, па оног којег би у неким прошлим временима прогласили издајником, Муслимани данас славе као хероја.

А тај се ‚‚херој” на вријеме удаљио из Сребренице и оставио свој народ. ‚‚Мајке Сребренице“ на изрицању пресуде Насеру Орићу.

Ево дају изјаве у његову одбрану и кажу ‚‚да је правда побиједила“.

Бране лик и дјело издајника, уједно криминалца и злочинца, који је свој народ оставио у најтежем тренутку, себи одложио крај и на овом свијету обезбиједио рај! Више никакву емаптију чланице тих удружења не заслужују. Скуп бахатих жена, које на смрти своје дјеце већ 20 година зарађују и 20 година, зарад новца, служе политици која је и одговорна за њихов губитак.

Дијеле судбину са српским мајкама Подриња, а дошле су ту да им се у лице ругају и сладе чињеницом да за смрт њихове дјеце никад нико неће одговарати. У лице се ругају овој мајци, чије је дијете убијено и масакрирано. Док овој и хиљадама других мајки нико име не зна, док ову мајку након догађаја на фотографији можда никад нико обишао није, оне неписмене, некултивисане и надасве безобразне, држе конференције за новинаре и ‚‚предавања“ широм свијета.

Без имало скромности и понизности постају арогантне, кокетирају с камерама, оглашавајући се и о државним питањима, а њихова мишљења медији преносе као ударну вијест. И није до њих. До српске политике је и до српских медија. Гдје су српске мајке, гдје су њихове исповијести, њихове приче? Радио-телевизија Србије о годишњицама у Подрињу више нема прилоге и новинара на лицу мјеста. Њима је 30 секунди текста и покривалица преузета од неке агенције, све што српске жртве Подриња једном годишње заслужују.

Давно ми је једна бака у Метохији рекла : ‚‚Нема, сине, горега рода од овога нашега проклетога. Брат би брата за добар комад земље продао и продаје.“

Back to top button