Античка историја

Кривотворење историје

Савремени немачки ауторимахом лингвисти и историчари,  Камајер, Депен, Гајзе, Илиг, Топер… у својим оригиналним делима баве се анализом средњевековних докумената, насталих под окриљем римокатоличке цркве у време ренесансе, који су данас доказани као фалсификати.

Историја приказује нашу цивилизацију у временском континуитету, по простом редоследу смењивања епоха и појединацаиако они могу реално да буду паралелни или ретроактивни, чак, накнадно убачени. Управо, ова последња историјска матрица, уз промену терминологије, најлакши је и начешћи облик фалсификовања историје, вршен у бројним средњевековним манастирма римокатоличке цркве у Европи.

„Старогрчки“ језик преведен је са арапског, тек у 13./14. веку и очигледно је конструисан из 24 дијалекта. Није ни чудо, што швајцарски научник Фистер каже, да је “грчки” стар једва 450година, јер им је и прва држава створена тек у 19. веку!

Милан Будимир је такође заступао тезу, да је такозвани „старогрчки“ (који је уствари цинцарски) добрано исконструисан, а текстови често фалсификовани. Он је давних дана утврдио, да се „старогрчки“ базира на србским дијалектима који се у лингвистици називајупелашки језик, јер припада прејелинским Пеластима или античким Србима. Латински језик је конструисан између 10. и 12. до 16. века и предстаља вештачки језички инжењеринг, са „ручним радом“ римокатоличке цркве. Наиме, десетине римокатоличких манастира организовано су радили на успостављању новог глобалног језика католичке доминације. Затим, су на тај језик рађени “преписи“ наводних „грчких“ и „византијских“ рукописа,прилагођени идеологији ренесансе и хуманизма, па се тако данас према томе могу лако разоткрити. Отуда је Милер, још 1814. године за латински рекао, да је језик шарлатана, коришћен за богослужење, трговину и међусобну комуникацију.

Доминацијом над Британијом у 12. веку, наметнут је Англосаксонцима вештачки латински језик, тако да данашњи енглески речник садржи 70% латинског средњевековног измишљеног вокабулара. Тај језик се звао „lingua franca“, а конструисан је тако, што су преузете речи и корени из окружења, од којих је 90% србско-словенских. У списима из 9. и 10. века провејава ренесансни дух, а до прелома 17. у 18. век, видно се у текстовима мешају азбучна и латинична слова! Постоји 13 истих слова у азбуци и латиници, од 30 укупно, али ако то упредимо са енглеским алфабетом од 24 слова, онда је то више од 50 посто!

Прве Библије, „створене су“ у доба ренесансе у разним варијантама. Штампане су тек у 17. а дотеране у 18. и 19. веку. Ни данас се не зна која је од тих верзија правоверна. Чувена Улфилина Библија из 4. века, према овим ауторима је чист фалсификат, створен почетком 17. века, а језик наводно „готски“ није ни постојао, јер је нађено свега 80 „готских“ речи у тој Библији. Измишљени Готи су само друго име за Гете, који су Сарбати, као и Германи, па је то уједно и одговор на питање Топера у“Фалсификатима историје”Како то, да од Германа није остао никакав траг?

Сви поменути аутори тврде, да католичка црква постоји тек од 12. века а да су прве папе биле у 12./13. веку у Авињону, чији је први бискуп био од Балшића. То се прикрива Авињонским “ропством папа”. Тек у 14. веку прелазе у Рим, који тада има само 60 000 становника, а стара римска управна зграда је накнадним додавањем куполе постала црква светог Петра у 16./17. веку. Папе су одкопавале Рим, али, ниједан писани документ пре 12. века није веродостојан. Према томе, поклон цара Стојана алиас Константина и његове мајке Јелене цркви св. Петра у Риму је фалсификат. Записи између 12. и 17. века у 80% случајева, такођепредстављају безобразне преписе, дописе и измишљотине.

Константин Порфирогенит и његово дело, означени су као фалсификат са почетка 17. века, а Мавро Орбини се тек нешто мало више сматра веродостојним, али и примером како се фалсификује историјаОтуда, поставља се питање зашто Орбини не зна за Порфирогенита, а такође, нигде не помиње Турке? Одговор на прво питање је једноставан, Порфирогенит је фалсификован после Орбинија и његовог “Краљевства Словена“ (Николић). Али, да ли су и Турци настали тек после Орбинија? Поготово што нема џамија као материјалних доказа. Изгледа да јесу, судећи по Николићевом тумачењу семантике назива Турци, од имена Тирени, Етрурци, Тирци, одакле је настало име Турци за Рашане (“Трачане”) Хелма и М. Азије који су примили ислам.

Интересантно је, да аутори изричито инсистирају, да не постоје никакви докази о Великој сеоби народа као ни о постојању Каролинга и Меровинга, а то значи ни Карла Великог и народа његовог царства, што је детаљно обрадио М. Николић у књизи “Карло Велики није постојао”. Документи, који се сматрају релативно нефалсификованим, потичу тек из штампане историје од 1460. године и времена Гутенберга, која је временски, по свој прилици млађа два века.

Сви испитивачи тврде, да је назив „Словени“ настао упоредо са именом „Склавени“ крајем 16. века. Ушао је у употребу са Орбинијем, а званично у науци тек у 19. веку. Погрдни изрази, који се односе на Србе и „Словене“ као што су Склавени, Серви, Вандали, Пагани (погани) илиТрибали, буквално су измишљотина римокатоличке цркве у касном средњем веку, која је тада почела да се шири на околне народе. Језичким и историјским измишљотинама, уз инфериоран однос, према пре свега србским (словенским) народима, римокатоличка црква је остварила доминацију у Европи, а сви испитивачи фалсификоване (званичне) историјесматрају, да се католичка црква консолидовала тек у 17./18. веку.

За античке личности и ауторе, као што су Цезар, Тацит, Еузебије, Полибије… доказано је, да су сви њихови радови трећередни и трећеразредни фалсификати. Повод за ова истраживања, савремени енглески, немачки и француски аутори су нашли код Исака Њутна, научника из 16. века, који је у својој хронологији изнео тврдњу, да хришћанству недостаје 500 година а да су „Грци“ уведени у историју 500 година раније према његовом прорачуну. Дакле, појаву„Грка“, треба рачунати у првом веку после Христа. Они даље тврде, да је врло тешко одредити прецизан календар, посебно за последња три миленијума. Њихов генерални закључак јесте,да је историја скоро до 19. века скроз на скроз фалсификована.

Тако, данас имамо кастрирани енглески језик, који је умртвљен тиме што је претворен унетворбен, да би се поново добио „lingua franca“ као језик целог света. Кроз историју, друштвене “елите” су углавном биле полуписмене, па је тако и француски језик настао на основу најудаљенијег галског дијалекта из околине Париза, који је римокатоличка црква и “елита” изабрала, јер им је тако одговарало. Осим тога, мора сенапоменути, да све романске цркве изворно нису хришћанске!

Што се нас Срба тиче, одавно је примећено, да је србски старији и од „грчког“ и од „латинског“, да у суштини не постоје три језичке гране, јер су се „германски“ језици издвојили из србских алијас “словенских” у другом ипрвом миленијуму (Свадеш), а романски језици су драстично преслојени од стране вештачког латинског који је добрим делом уништио све старе дијалекте. Све вештачке интервенције (стандаризације, правописи…) направили су прави циркус и хаос у језицима, јер одувек потичу од „елита“, које су редовно преуређивале језик и историју према својим идеологијама.

Драги читаоци, треба знати, да је србски језик (као и србска црква) примоген, а сви остали европски језици, укључујући и „словенске“, изворно, само његови дијалекти. Наравно, нестајање србског језика и азбуке представља губљење идентитета, али, што је још много горе, то значи и одрицање од сопствене примарне генетике у којој су језик и писмо урођени, како тврде Чомски и Пешић. Отуда је разумљив труд Запада да Србима промени генетски код.

Јелена Радојковић и Слободан М. Филиповић

Извор: Васељенска ТВ Кривотворење историје

Back to top button