Занимљивости

ЈУГОСЛАВИЈУ ЈЕ УБИО ТИТО, НЕ МИЛОШЕВИЋ, СВЕ СЕ ЗНАЛО ЈОШ 1928. ГОДИНЕ: Бивши шеф СФРЈ у МОСКВИ открио највећу ТАЈНУ

Борисав Јовић је све открио…
Некадашњи председник Председништва СФРЈ, српски политичар и Писац Борисав Јовић учествовао је на трибини у Москви где је отворено за распад Југославије оптужио директно Јосипа Броза Тита и антисрпску политику која је вођена у комунистичкој партији.

У Москви на 4. Међународном дискусионом клубу Влада одржана је расправа на којој је учествовао Борисав Јовић, заједно са академиком Матијом Бећковићем и још увек актуелним амбасадором Србије у Русији Славенком Терзићем.

У препуној сали Борисав Јовић је изнео своје виђење о догађајима који су утицали на распад СФРЈ, а које је написао у својој књизи “Како су Срби изгубили век”, која је преведена на руски језик.

“Распадом Југославије српски народ је изгубио државу коју су створили његови преци захваљујући великим жртвама поднетим у Првом светском рату,отете су му територије на којима је вековима живео И прогнан је са својих вековних огњишта,бомбардован је 78 дана од стране НАТО пакта без одлуке Савета Безбедности ОУН, отета му је Аутономна покрајина Косово и Метохија,разорена му је инфраструктура и уназађена привреда, проглашен је кривим за распад Југославије и грађански рат, добио је санкције Савета Безбедности ОУН, а његови највиши функционери жестоко су покажњавани од стране Хашког трибунала”, рекао је Јовић између осталог.

Борисав Јовић је потом открио да се разбијање Југославије договорило још, веровали или не 1928. године и да је њега извео Тито, а не Слободан Милошевић.

ЈУГОСЛАВИЈУ ЈЕ УБИО ТИТО, НЕ МИЛОШЕВИЋ, СВЕ СЕ ЗНАЛО ЈОШ 1928. ГОДИНЕ: Бивши шеф СФРЈ у МОСКВИ открио највећу ТАЈНУ

“Деведесетих година прошлога века само се догодио крај ,епилог нечега што је давно одлучено, а годинама пред нашим очима,мало по мало реализовано, нажалост у нашој заблуди да се радило у корист свих. Српско руководство никада није реаговало на политику која де факто није била у интересу српског народа. Као хипнотисано утркивало се да подржава лукаве одлуке Јосипа Броза да би опстало у руководству поред њега. А стварно руководство био је искључиво он, Јосип Броз”, рекао је он и додао:

“Он је створио такав систем апсолутистичке владавине којим је био у стању да спроведе у живот сваку своју идеју, без обзира да ли се неко с њом не слаже. Одлуке IV конгреса КПЈ из 1928.г о растурању Југославије и о обесправљивању српског народа биле су, читаво полувековно време Титове владавине основ његовога рада, све док није успео да створи услове за оно што се догодило после његове смрти”, рекао је Јовић.

Он је рекао је да је IV. конгрес КПЈ одржан у Дрездену 1928. поставио комунистима задатке о растурању Југославије као вештачке творевине на више националних држава.

“Затим онемогућавање српском народу као највећем у Југославији, наводно израбљивање других народа И, треће,да ће се комунисти заложити да се албански народ прикључи Албанији а Мађари Мађарској а, такође, да комунисти, по потреби сарађују са Анте Павелићем, шефом квинслишке Независне Државе Хрватске (НДХ) у којој је само у логору Јасеновац за време Другог светског рата убијено на стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома. Сплитски пленум ЦК КПЈ из 1935. који је одлучио о заједничком отпору КПЈ Хитлеровој најезди, само је привремено одложио и прилагодио методе растурања Југославије времену и новонасталим условима, које је, као што је познато изведено ефикасно и брутално”, рекао је Јовић.

ЈУГОСЛАВИЈУ ЈЕ УБИО ТИТО, НЕ МИЛОШЕВИЋ, СВЕ СЕ ЗНАЛО ЈОШ 1928. ГОДИНЕ: Бивши шеф СФРЈ у МОСКВИ открио највећу ТАЈНУ

Академик Матија Бећковић рекао је да се Борисав Јовић се не пита да ли су Срби изгубили век ни да ли ће изгубити век ,већ гледајући истини право у очи констатује и објашњава како су Срби изгубили век.

“Јовић не оптужује поражену страну у Другом светском рату, како је то већ уведено у обичај, него победничку комунистичку партију за све оно што је чинила у миру.То је партија којој је и сам припадао и утолико је оно што је написао веродостојније и важније за духовно здравље и судбину Србије и Срба. Разуме се да није могао бити заобиђен неприкосновени делегат Коминтерне, највећи син свих наших народа и народности, троструки народни херој и доживотни председник Југославије”, рекао је он.

Преузето ЕСПРЕСО

Back to top button