Занимљивости

ЈАВНО САОПШТЕЊЕ ПОКРЕТА СРБА КРАЈИШНИКА

У циљу превентивног дјеловања испред Покрета Срба Крајишника објављујемо јавно саопштење поводом потписивања петиције за покретање Резолуције о геноциду над српским народом у НДХ  у периоду од 1941. до 1945. године.

Покрет Срба Крајишника је започео иницијативу за потписивање петиције за  Резолуцију о геноциду над српским народом у НДХ али она нас је све превазишла и данас представља НАРОДНУ ИНИЦИЈАТИВУ иза које не стоји ни једно име и презиме или политичка странка.

Наше једино име i prezime које имамо зове се СРПСКИ НАРОД.

Зато смо посебну пажњу усмјерили на заједничко свеопште дјеловање у смислу чувања иницијативе да не буде упрљана ни једним политичким ставом или политичком манипулацијом за стицање разних бенефита или популарности.  Сматрамо то својим правом али и обавезом као и морањем да вратимо дуг према српским мученицима за све ове године нашег колективног нечињења и шутње.

Јавно обећавамо српском народу у цјелини да нећемо прихватити ни једну врсту политичког дјеловања по овом питању и да ћемо у случају подметања, наше ставове бранити свим дозвољеним демократским средствима.

Они који сматрају да су кости српске дјеце на продају, сами себе ће сврстати на страну противника читаве идеје и оне који не поштују жртве српских мученика и спремни су да нечасно манипулишу тиме.

Добри људи, ако се препознајете у нашој иницијативи и ако у себи осјећате бол и патњу нашег народа, вашу подршку можете изразити потписивањем ове петиције.

Потпишите петицију! ➡️

https://www.peticije.online/1941_1945?fbclid=IwAR3w4sfu92GP9-cnEKYoLfRWeN6D4nmEcq5SXkrWEHS6rsUIq6ZlzTBPCKQ

Преузето: 100 % ћирилица

Back to top button