ВидеоСрби Црне Горе

Изјава самозваног монтенегринског митрополита да би према потреби могао прећи у римокатолицизам (ТВ Русија 1)

На руској државној телевизији Русија 1 приказана је репортажа о протестним литијама у Црној Гори послије усвајања антиправославног „Закона о слободи вјероисповијести“.

У емисији је, поред приказа прославе Божића и протеста против дискриминаторског закона, новинарка Дарја Григоровна разговарала и са самозваним митрополитом „Црногорске цркве“, рашчињеним монахом Српске православне цркве, који је поред осталог изјавио да би према потреби прешао у римокатолицизам. Заправо, Закон о слободи вјероисповијести је закон за прогон православне цркве, усвојен у контексту и континуитету спровођења евроатлантских екуменских и експанзионистичких програма према Истоку, којим је планиран прогон православне цркве са Балкана и првенствено Јадранског приморја.

Потискивање и потом потпуни прогон православне цркве представља пут похода војно-вјерске атлантске алијансе – према православној Русији, која јесте једини озбиљан отпор евроатлантском освајачком походу на евроазијско Велико копно. Подсјетимо, такозвана Црногорска црква није православна црква, већ организација владајуће партије у Црној Гори – Демократске партије социјалиста – наследника идеологије атеистичког екстремизма и кадрова Комунистичке партије Југославије у Црној Гори – бившој југословенској републици која се савезнички прикључила антиправославној агенди атлантских аспирација према православном Истоку.

( Превод на српски можете укључити кликом на опцију у десном доњем углу видео прилога)

Преузето http://www.ognjenvojvodic.info/

Back to top button