Срби Црне Горе

Истина је само једна: ЦРНУ ГОРУ СУ СТВОРИЛИ СРБИ

Црногорци, дакле, могу бити само Срби, што они у ствари и јесу.

Тужно је да је данас Србин једнако обесправљен у две српске престонице – Цетињу и Призрену, казао је за ИН4С Мишо Вујовић, новинар, публициста, главни уредник „Националне ревије Србија“ и ТВ емисије „Од злата јабука“ на РТС 1.

Према његовим речима, Црна Гора је географски простор чију државотворност је створио српски етнос.

-Ниједан припадник мањинских заједница ни под каквим условима неће постати Црногорац. Црногорци, дакле, могу бити само Срби, што они у ствари и јесу, истакао је Вујовић.

Он је навео да је СПЦ једина “сигурна кућа” Србима и циљ режима је управо њено свођење на обредне радње што је и била до краја осамдесетих година прошлог века.

Колико је у данашњој Црној Гори лако бити Србин, односно остати веран поријеклу и традицији предака. На који начин је могуће заштитити Србе од даље дискриминације у Црној Гори?

-Црна Гора је настала као последњи слободни крстоносни бедем српства. Вековима је представљала симбол отпора једној огромној мухамеданској империји која се протезала од мале Азије до средње Европе, истовремено прикљештена Хазбуршким и Млетачким интересима и перманентним покушајима наметања духовне јурисдикције Ватикана.

Познато је како је једном приликом са Цетиња Симо Кођошија „испратио” папске емисаре. Данас је, нажалост, постала располућена арена апсурда у којој доминира склоност рушењу духовних и културолошких вриједности за које су Црногорци, под барјаком српства, нештедимице давали животе.

Плашим се да то води самоуништењу. У таквом амбијенту шизоидне пројекције свести дошло је до изопачене кризе идентитета чији одбрамбени механизам постаје канцерогена мржња према сопственим коријенима. Црна Гора је географски простор чију државотворност је створио српски етнос и то је свима јасно.

Заштита Срба је једино могућа стварањем јединственог српског националног фронта Црне Горе, предвођеног младим часним и некомпромитованим људима, који ће, пре свега, сломити механизам страха и раскринкати мимикрију појединих добро ухлебљених лидера српског народа у Црној Гори.

Свођење аутохтоног бића на мањински заједницу у држави која нема већински народ, такође је један од апсурда или феномена којима обилује Црна Гора. Да би се створио већински народ, власт употребљава све расположиве методе асимилације Срба.

Ниједан припадник мањинских заједница ни под каквим условима неће постати Црногорац. Црногорци, дакле, могу бити само Срби, што они у ствари и јесу.

Истина је само једна: ЦРНУ ГОРУ СУ СТВОРИЛИ СРБИ

Црногорска власт је шампион конвертитства

У сусрет нам иде прослава века година од ослобођења и уједињења, односно од славне Велике подгоричке скупштине. Званична идеологија у Црној Гори има изразито негативан став према том чину. Да ли Вас то изненађује?

-Шта било кога у Црној Гори и ван ње од њених окупационих власти више може изненадити!? Ти исти људи су били све и постали ништа. Такво камелеонство није забиљежено нигде у свету. Афрички и јужноамерички диктатори су спроводили идеологију чизме и то нијесу мењали деценијама.

Црногорска власт је шампион конвертитства и у том контексту треба посматрати све те и актуелни екстремизам према свему што има српски префикс.

Оно што је најфаталније је прекрајање историје и манипулација чињеницама, пласирањем приче о наводнима злочинима србијанске војске након ослобођења и уједињења. Пропаганда усташких плаћеника Секуле Дрљевића, Савића Марковића Штедимлије и њихових наследника постала је лектира којом се нараштаји контаминирају мржњом.

Црна Гора је једина европска земља у којој није било смене власти. Писали сте много на ту тему, па и роман „Господар глади“. Шта мислите о томе да Црна Гора није успела да промјени режим Мила Ђукановића за скоро три деценије?

-Феномен Мила Ђукановића није само његова способност трансформације, већ феномен масе да, и поред разних механизама манипулације, те мутације прихвати.

СПЦ је једина “сигурна кућа” Србима

Како коментаришете најављено доношење закона о слободи вероисповијети, који предвиђа отимање имовине СПЦ?

-Мислим и поред свега да то Европа неће дозволити, уколико се цели тај пројекат не одвија под диригентском палицом Ватикана. У таквим околностима сваки сценарио је могућ. Ђукановићева изјава да је СПЦ носилац великосрпског хегемонизма и нестабилности у региону готово да је идентична са Лењиновом тврдњом, двадесетих година прошлог века и ставовима Конгреса КПЈ у Дрездену да је СПЦ носилац великосрпске хегемоније те да једино њеним разбијањем комунизам може овладати овим просторима.

Црква у Црној Гори је једини опонент тој конвертитској шизофренији и једина “сигурна кућа” Србима и циљ режима је управо њено свођење на обредне радње што је и била до краја осамдесетих година прошлог вијека.

На који начин је, по Вашем мишљењу, могуће ријешити питање статуса Косова и Метохије?

-То питање треба вратити тамо гдје му је мјесто у Уједињене нације. Европа се показала пристрасном и немоћном. Сматрам да се КиМ решава једино уз договор Русије и Америке у склопу других геополитичких процеса од интереса за ове две велесиле.

Преседан звани Косово*, као нарко држава створена личним ангажманом клана Клинтон – Олбрајт, није само погазио међународно право већ отворио врата даљим сукобима и крвопролићима широм света.

Пример Косова и Метохије само потврђује да су државне администрације великих сила у служби интереса војне индустрије и мултинационалних компанија које су стварни господари света уз већ познату финансијску хоботницу која више од једног века суверено влада светом. Дакле, ако је интерес Кока-Коле да загосподари неким тржиштем, САД ће ратовати за остварење тог циља као што данас ратује за енергенте убијајући целе народе и државе да би се запосјела нафтна поља. То објашњава како терористи постају жртве партнери центара моћи. Све остало је статистика – на једној страни се броје мртви на другој долари и златне полуге.

Преузето ИН4С

Back to top button