Срби Црне Горе

Све је спремно за дочек Патријарха устоличење владике Методија! Доносимо вам детаље

Организован је превоз из готово свих градова Црне Горе

Патријарх Српске православне цркве, Порфирије, присуствоваће сјутра чину устоличења новоизабраног епископа бидимљанско-никшићког Методија. Овај догађај биће уприличен у Манастиру Ђурђеви ступови, у Беранама.

Данас,  25. септембра биће организован дочек његове светости Партријарха српског Порфирија у Манастиру Ђурђеви Ступови, са почетком у 17. часова.

Света архијерејска литургија и свечани чин устоличења у Манастиру Ђурђеви Ступови, биће у недељу са почетком у 9.00 часова- наводе из СПЦ.

На дан устоличења епископа најављена је и велика ауто-колона која ће кренути од седам сати ујутру од Манастирске капије у плавском селу Брезојевица. Долазак се планира око 8: 30 сати испред Манастира у Беранама.

Организован је превоз из готово свих градова Црне Горе.

Све је спремно за дочек Патријарха устоличење владике Методија! Доносимо вам детаље

Према писању појединих медија, чину устоличења, највјероватније ће присуствовати и премијер Здравко Кривокапић, као и бројни функционери и посланици.

Подсјетимо, свети архијерејски Сабор СПЦ на мајском засједању 2001. године основао је Епархију будимљанско-никшићку са сједиштем у Ђурђевим Ступовима и за њеног администратора тада поставио викарног епископа будимљанског Јоаникија.

Од избора за епископа будимљанско-никшићког епископ Јоаникије покренуо је обнову раније порушених и изградњу нових цркава и манастира, више од 60 светиња од којих су већина већ завршене и освештане.

Све је спремно за дочек Патријарха устоличење владике Методија! Доносимо вам детаље

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С

Преузето ИН4С

Back to top button