Срби Црне Горе

Десила се слобода, режим је ПАО!

Десила се слобода. Након 31 године једне апсолутне власти морало се десити и ово. Ако погледамо резултате такви су да 42 посланика припадају опозицији, а 39 свим осталим", казао је лидер коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић

Десила се слобода. Након 31 године једне апсолутне власти морало се десити и ово. Ако погледамо резултате такви су да 42 посланика припадају опозицији, а 39 свим осталим“, казао је лидер коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић.

„Наравно то су три коалциије које су природни опозициониари и они ће учинити све да ће градити будућност за све подједнако, а не да имамо прворазредне, другоразредне и тррећеразредне. Рука помирења треба да буде основ нашег суживота. То нудимо свима. Све националне странке да приђу побједнику. Не због тога што желимо да имамо било кога са нама, него не можемо градити Црну Гору другачије. Црна Гора је мајка свих нас. Молим све грађане да остану кући, да не насједају на могуће провокације“, рекао је Кривокапић.

Он је позвао грађане да вечерас прославе побједу у својим домовима.

„Биће времена за славље и побједа се може славити достојанствено и без излажења на улице, без стварањ тензија. Црна Гора је подијељна по свим шавовима и ако данас не пружимо руку помирења никад је нећемо ни пружити. Ми вам је пружамо. Не желимо реваншизам, али сви који су одговорни за ово стање у држави морају да сносе одговорност. Не може као до сада да буде неодговорност и некажњивост јер сви морамо сносити посљедице за урађено. Доста је превара народа, треба нам будућност гдје ће дјеца бити срећна што живе у Црној Гори“, рекао је он.

Он је поручио да сјутра „почиње нови дан у слободној Црној Гори“.

Кривокапић је додао да зна ће „наши партнери пристати да се закон повуче и да се почне радити на рађењу правичнијег закона који ће наћи праву мјеру у секуларној држабви по кејем држава неће доминирати над државом, нити држава над црквом.

„Поштоваћемо до краја Устав и направити прва два закона – закон о поријеклу имовине у коме ће се поставити такви чланови да они који имају доказе за имовину су слободни, а они који немају ће се преиспитивати, и закон о лустрацији којим се мора ограничити дјеловање оних који су до сада злоупотребљавали оно што зовемо корупцију. Корупцију ћемо свести на нулу јер гдје иоле има корупције то је слаба држава“, нагласио је он.

Преузето ИН4С

Back to top button