Колумна

ДАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИ

Пише, Зорица Пелеш

Mанифестација „Дани Републике Српске у Србији” почела је свечаном академијом у „Комбанк дворани”. Смотру је отворио председник Републике Српске Милорад Додик.

Чланови Српске развојне академије – РАС: Др Добросав Никодиновић, Љиљана Булатовић, Слободан Јарчевић, Предраг Коњевић, Драгиша Баша и моја маленкост били на прекрасној свечаности поводом почетка обележавања дивне манифестације “Дани Републике Српске у Србији”, са нашим дивним пријатељима козацима: Лазаром Карановићем и Бобаном, као и са мојим братом Љубом Манасијевићем, који је нешто пре тога стигао са концерта са Пала, мојим дивним пријатељем пуковником проф.Драганом Микићем, као и са пријатељима академика Слободана: Радивојем Патровићем ( власником изд.куће “Мирослав”) , Савом Милишићем и Миланом Савићем.

ДАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИПридтужили су нам се , после овог фотографисања, и моји дивни пријатељи Павле Медаковић, диригент Симфонијског оркестра Војске Србије “Станислав Бинички”, са прекрасном супругом Горданом, и протојереј – ставрофор проф.др Димитрије Калезић, рецензент моје књиге о проти Стеви Димитријевићу.

Програм је био изузетан и било је много емоција, а Павле Медаковић и ја смо предњачили у проливању суза, јер је заиста било дирљивих сцена на овој изузетној вечери за памћење.

Благодаримо, сви ми присутни, Представништву Републике Српске из Београда што су нас позвали на ову несвакидашњу свечаност духа!

У програму су учествовали Бора Дугић, Драгољуб Ђуричић, плесна група „Уна сага сербика” и дечји хорови. Манифестација ће трајати до 8. септембра и биће затворена у Суботици, а на њој ће се представити занимљиви програми из културе, уметности, науке, просвете и привреде Републике Српске.

Зорица Пелеш

Back to top button