Новости – Дешавања

БУДИ ХУМАН! Лазар се након борбе за живот, данас бори за корак – Можеш да помогнеш једном поруком или уплатом на текући!

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН Александар Шапић прикупља новчана средства за Лазара Ристића (2006).

Лазар Ристић има 15 година. Живео је као и сваки други тинејџер, све до кобног 30. јуна 2020. године где је један скок у базен, био кобан и променио му живот из корена.

Лазар је преживео, али је задобио тешке повреде 5 и 6 пршљена, оток кичмене мождине и контузију кичме. Двадесет дана је провео на Клиничком центру у Нишу, потом је био пребачен на дечије оделење интерне клинике. Након тешких месец дана започео је рехабилитацију на клиници Др Мирослав Зотовић у Београду.

Након осам месеци, мукотрпног и тешког рада, суочавања са суровом реалношћу, што је једном петнаестогодишњаку, јако тешко, Лазар је успео постићи одређене резултате, али недовољно за самосталност. У потпуности је зависан од туђе помоћи, почевши од храњења, кретања у колицима, немогућност обављања физиолошких потреба (катетаризација се ради на пар сати и јако је болна) вођења личне хигијене. Лазар је у потпуности зависан од других у свим дневним активностима.

Са клинике у Београду је отпуштен са дијагнозом квадриплегија, фрактура пршљенова Ц5 и Ц6 , затим се вратио кући. Лазару је неопходна операција која би се радила у Турској и која би му помогла да напредује и осамостали се за живот. Средства су му потребна и за рехабилитације, додатну дијагностику, контролне прегледе, за лекове, суплементе као и за путне трошкове и смештај.

БУДИ ХУМАН! Лазар се након борбе за живот, данас бори за корак – Можеш да помогнеш једном поруком или уплатом на текући!

Родитељи се обраћају свим хуманим људима, да помогну колико је ко у могућности да би Лазар отишао на операцију и да би се што пре опоравио.

За Лазара! Будимо хумани!

Помозимо Лазару!

Слањем СМС поруке: Упишимо 1009 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман1009 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000856684-12

Уплатом на девизни рачун: 160600000085724672
IBAN: РС35160600000085724672
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Извор BUDI HUMAN

Back to top button